Влада сприятиме розвитку легальних кар’єрів Тернопільської області

Влада сприятиме розвитку легальних кар’єрів Тернопільської області

05.06.15 16:12 0 693
Бурдяківський спецкар'єр — унікальний не лише по своїй мальовничій місцевості. Тут, насамперед, зосереджені поклади природніх матеріалів та достатньо успішно розвинутий менеджмент. Про це заначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки у Борщівський район.

«Даний кар'єр — серед 10% легальних кар'єрів Тернопільської області, які сплачують податки та створюють робочі місця, — розповідає Степан Барна. — Тут працює майже 150 робітників. Більше того, відсутня заборгованість по заробітній платі, виплатах у пенсійний фонд. Також адміністрація кар'єру займає активну громадську підтримку стосовно вирішення соціальних та благодійних питань».

Цього року загальний видобуток продукції бурдяківського кар'єру становить 1 мільйонів 200 тис тонн.

«Це досить хороший резерв, — підкреслив голова ОДА. — Відтак адміністрація готова сприяти кожному легальному власнику кар'єрів, щоб подвоювати потужності й спільно знаходити нові ринки збуту. Не можна допускати перевірок легальних кар'єрів, у той час, коли власники нелегальних кар'єрів не сплачують податків, не вирішують проблем соціального характеру, не переймаються долею громад".

До слова, розглядається питання будівництва на даній території доріг за рахунок здешевленої продукції, яку виробляє бурдяківській кар'єр.

Довідково

Бурдяківський спецкар'єр розташований у Борщівському районі Тернопільської області. Тут функціонує вдобуток якісного й недорогого матеріалу — вапнякового щебеню. Перевагою кар'єру є здатність забезпечити більше 1 мільйонів тонн вапнякового щебеню на рік. Підприємство готове розглянути варіанти співпраці з партнерами не лише з регіонів України, а й з Польщі, Росії, Білорусії, Латвії, Литви.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Волинська область: у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ