На дорогах державного значення на Тернопільщині виявлено 12148 недоліків

На дорогах державного значення на Тернопільщині виявлено 12148 недоліків

05.06.15 09:09 0 636
Понад 140 вулиць населених пунктів, загальною протяжністю 138 км на Тернопільщині потребують реконструкції або капітального ремонту.

Про це повідомила заступник начальника відділу зв`язку, дорожнього господарства та транспортної інфраструктури Лариса Бодань під час клегії департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, яка відбулася 4 червня.

«За результатами проведеного весняного комісійного обстеження на дорогах державного значення на Тернопільщині виявлено 12148 недоліків. Це вибоїни та ямковість, просадки та нерівності покриття, ділянки з напливами та колійністю проїзної частини, відсутність дорожніх знаків та транспортних огороджень, сигнальних стовпчиків. Зафіксовано порушеннями вимог щодо утримання 191 зупинки маршрутних транспортних засобів, - констатувала Лариса Бодань. - На територіальних, обласних і районних автомобільних дорогах місцевого значення, крім аналогічних недоліків виявлено відсутність водовідводу з проїзної частини, невідповідність утримання транспортних огороджень нормативним вимогам або іх відсутність, та відсутність вуличного освітлення на 24 ділянках».

Як наголосила Лариса Бодань, важливим фактором забезпечення безпеки дорожнього руху для пішоходів є наявність тротуарів або пішохідних доріжок в населених пунктах, відсутність яких часто зумовлена виникненням дорожньо-транспортних пригод з наїздами на пішоходів.

«Після зимового періоду експлуатації на дорожньому покритті проїзної частини вулиць і доріг населених пунктів області, виникли різного роду деформації у вигляді ямковості, вибоїн, осідань, напливів, колійності, пошкоджена значна частина технічних засобів регулювання дорожнього руху, зношена дорожня розмітка, у незадовільному стані знаходяться тротуари, узбіччя руйнування люків оглядових колодязів і дощоприймачів. Впродовж багатьох років не відновлюється робота світлофорних об'єктів в м. Кременці, м. Заліщики, смт Підволочиськ», - зауважила заступник начальника відділу.

Не менш важливим питанням є наявність автостоянок для тимчасового зберігання транспортних засобів. Станом на сьогоднішній день у більшості міст і селищ міського типу Тернопільської області місця для паркування транспортних засобів взагалі відсутні, або їх кількість недостатня, що суттєво впливає на забезпечення безпеки дорожнього руху та призводить до паркування транспортних засобів у невстановлених місцях: на проїзній частині вулиць, на тротуарах та газонах.

«Залишається невирішеним питання облаштування місцями для паркування біля ринків, які функціонують в м. Чорткові, м. Зборові, смт Заложцях, м. Монастириську, м. Кременці, смт. Підволочиську, смт Гусятині, - зазначила Лариса Іванівна. - Ще складніша ситуація з паркуванням транспортних засобів у м. Тернополі, де відсутня належна кількість парковочних місць біля ринків, автовокзалу та в центральній частині міста».

Директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Василь Ясіновський наголосив, що навіть в умовах обмеженого фінансування покращення якості дорожнього полотна та безпеки руху пасажирів є одним з ключих завдань структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Позитивний результат при ремонті доріг, влаштуванні прилеглої інфраструктури може бути лише за підтримки з боку органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на місцях, - наголосив Василь Анждрійович. – Сподіваюся на таке розуміння у всіх без винятку районах Тернопільщини. Тільки тоді ми зможемо виконати всі поставлені завдання».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ