Хмельниччина: в Ізяславському районі проводять дитячо-юнацькі військово-патріотичні ігри «Сокіл» («Джура»)

Хмельниччина: в Ізяславському районі проводять дитячо-юнацькі військово-патріотичні ігри «Сокіл» («Джура»)

05.06.15 08:32 0 695
Вже не один рік приймає на відпочинок дівчат та хлопців Ізяславського району наметовий туристсько-краєзнавчий табір «Січ», який діє на базі Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ступенів та Великорадогощанського Січового Товариства. За роки свого існування табір міцно завоював добру славу серед дітей району, ставши справжнім осередком змістовного дозвілля, оздоровлення та патріотичного виховання дітей і підлітків на основі козацької педагогіки. Тут дітям проводяться різноманітні ігрові програми, змагання, тематичні бесіди, спрямовані на виховання у дітей патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей, формування здорового способу життя та зміцнення здоров'я.

Під час першої зміни, з 2 червня на базі табору відділом освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації проводиться районний збір (етап) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»). Випробування учасників проведено відповідно до Положення про щорічний збір дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»).

Щоб показати свої уміння, навички, готовність захищати свою Вітчизну, пропагувати здоровий спосіб життя засобами патріотичного і спортивного виховання, на змаганнях районного етапу зустрілися козацькі рої: Плужненського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія ім.Р.Й.Бортника» «Плужненські патріоти», Борисівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» «Борисівські джури», Кунівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Соколята», Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ст. «Січ», М'якотівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Юніори», Шекеринецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» «Невгамовні».

Протягом перебування у таборі команди-учасниці проходили різноманітні етапи випробувань. Серед них і змагання із етапу оцінювання стройової підготовки «Впоряд» та виконання маршової пісні. Далі були випробування зі стрільби із пневматичної гвинтівки. Інтелектуальну підготовку учасників районного етапу гри було перевірено у випробуванні «Відун». Тут потрібно було дати відповіді на запитання вікторини з історії України, її збройних сил та історії козацтва. І, звичайно, основним завданням було оцінити фізичну підготовку учасників. Їх уміння діяти в складі команди, виконувати різноманітні завдання із орієнтуванням на місцевості та інше. Для цього організаторами було проведено випробування із подолання смуги перешкод, дій рою (команди) у тереновій грі та квесті. На етапі «Смуга перешкод» учасники пройшли етапами: подолання заболоченої ділянки по купинах; подолання заболоченої ділянки за допомогою жердин; підйом по схилу; «Колода»; «Навісна переправа через яр»; «Рух по-пластунськи»; переправа по мотузці з перилами; транспортування «потерпілого» за допомогою жердин; «Маятник», фініш козацьким-маршовим (гусячим) кроком.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ