Закарпатські військові відпочивають у Будапешті

Закарпатські військові відпочивають у Будапешті

05.06.15 15:19 0 624
4 червня, в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція щодо чергового етапу програми реабілітації учасників бойових дій в АТО «Подаруй тепло герою».

В рамках програми військові мали змогу відвідати столицю Угорщини Будапешт, де зустрілися з громадою та очільником центру державного самоврядування українців в Угорщині. У такого роду відпочинку, вже попередньо прийняли участь два закарпатські кіборги, а цього разу пощастило ще трьом. Присутні на прес-конференції Антон Гайтанжі та Микола Марчишак розповіли про свої враження від курсу психо-профілактичної реабілітації присутнім. «Мы не знали, что нас ждет в Венгрии, как нас приймут, как будут относиться. Но то что я увидел, приятно поразило и затронуло до глубины души. Мне иногда кажется, что в Венгрии больше патриотов Украины чем на Востоке. В первый день они прям чуть не поссорились, кто и куда нас будет вести. Мне стало намного легче после поездки. Хочеться поскорее закончить войну и жить так, как живут венгры. Я выдел две разные жизни, есть к чему стремиться. Там очень хорошо». – підсумував свої враження Антон, кадровий офіцер 15 гірсько-піхотного батальйону.

А демобілізований Микола продовжує свого колегу: «Нам пощастило, ми поїхали за кордон. Дуже приємно було відпочивати в Угорщині й бачити, як люди доброзичливо ставляться до нас, як підтримують. Нас там просто носили на руках. Після війни, полону та всього, що відбулося, це дуже приємний відпочинок».

Читайте також:

Після деяких «незручностей» на кордоні, гуманітарна допомога Закарпаттю та Франківщині таки прибула (ФОТО)

Герої жили на повному забезпеченні угорців. Державне самоврядування українців забезпечило воїнів АТО квартирою в самому центрі Будапешту, харчуванням, екскурсіями по місту та за його межі, курсом акупунктури та масажу й всім необхідним на тих п'ять діб, впродовж яких хлопці перебували в столиці Угорщини.

Громадською організацією «Європейський Ужгород» попередньо планується відправити в Будапешт ще дві групи по три бійця, які таким самим чином зможуть трохи забути про пережиті жахіття. Також існує попередня домовленість про підтримку родин загиблих бійців.

Марія Кеслер

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: іван Крисак ...
Наступна новина: Луцьк: завершено роботи з ...

КОМЕНТАРІ