Збори і податки,здача в оренду і продаж нерухомості,вартість проживання на Кіпрі.

Збори і податки,здача в оренду і продаж нерухомості,вартість проживання на Кіпрі.

06.06.15 06:55 0 1683
За середньоєвропейськими мірками, одержання нерухомості на Кіпрі обійдеться відносно дешево. Залежить ставка податків, від вартості данного об'єкта; цінна на утримання - від виду житла та метражу.
 

Виплати, податки, комунальні платежі:

1. Муніципальний податок 0.1-0.25% - від ринкової ціни об'єкта;
2. Податок на каналізаційні послуги 0.3-0.35% - від ринкової вартості об'єкта;
3. Комунальні послуги € 85-256 щомісяця - залежить від площі житла;
4. Податок на нерухоме майно - залежить від вартості житла.

Як розрахувати податок на нерухоме майно (IPT)?:

Згідно з податковим законодавством, прийнятим у 2013 році, податок на нерухомість розраховується, спираючись на ціну нерухомості в 1980 році, яка вказана в документах, що підтверджують власність.

Якщо майно зареєстровано спільно (наприклад, між чоловіком і дружиною), податок для кожного з подружжя розраховується на половину ціни нерухомості.

Власникам нерухомості, у яких немає постійного місця проживання на Кіпрі, необхідно призначити свого правового представника на острові, який виступатиме від їх імені та надасть Податковому департаменту:

1. особисті дані і постійну адресу проживання, власника нерухомості;
2. чітку копію паспорта власника;
3. чітку копію нотаріального акта, що підтверджує право власності, для кожного об'єкта;
4. заповнену форму 303.

Ціни на Кіпрі:

На кіпрських ринках вибір продуктів досить великий. Фрукти, м'ясо, овочі, риба там завжди свіжі, а також коштують недорого, проте молочні продукти дорогі. Хліб коштує приблизно € 1.
Харчування на Кіпрі в ресторанах обходиться: € 10 - € 30. При цьому, кухня там дуже високого стандарту. Прийнятні ціни і чудову якість мають спиртні напої, а особливо вина. Ціна на пляшку вина становить - від € 2,5 до € 5, а пачка сигарет коштує - € 2,7.
Внутрішнього авіасполучення та залізничного транспорту на Кіпрі немає, основні способи пересування - автобуси, автомобілі та маршрутні таксі. Таксі має два тарифи - денний і нічний .
 

Здача в оренду нерухомості:

Відносини оренди регулюються саме положеннями - Закону «Про договір оренди», в якому вказується, про те, що правила щодо відносин, а саме орендних, на іноземців не поширюється. Тому ці громадяни, не мають жодного права здавати нерухомість. Можна лише робите це через:

- агентство;
- керуючу компанію.

Коли здають житло, потрібно обов'язково укладати договір оренди, який регламентує відносини між сторонами. Здавати нерухомість найкраще через керуючу фірму - це допоможе орендодавцям запобігти:

1. особистому стеженню за станом житла;
2. вести ремонтні роботи;
3. платити рахунки;
4. наймати прибиральників.

Якщо відбувається довгострокова оренда, власник має повне право підвищувати плату жильцям, кожні наступні два роки на - 12%. Але це не надто вигідно: річний дохід в такому випадку становитиме 3-3,5% від самої вартості об'єкта. При короткостроковій оренді, прибуток буде більший, близько 5%.
Коли заповнюються декларації про доходи, які були отримані на Кіпрі, то іноземний громадянин - той, який здає в данній країні нерухомість, обов'язково повинен вказати розмір доходу (свого), саме з такої угоди. Проте, при необхідності цю роботу виконають за них керуючі компанії.


Источник: http://zhytlonews.com/news/urjad_kipru_skhvaliv_zakonoproekt_pro_podatok_na_nerukhomist/2013-11-05-2608
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Понад 18 тисячам родин ...
Наступна новина: Выкуп крупных грузовых ...

КОМЕНТАРІ