Прокурор Вінниччини розповів про напрацювання та привітав журналістів з їхнім професійним святом

Прокурор Вінниччини розповів про напрацювання та привітав журналістів з їхнім професійним святом

06.06.15 11:47 0 544
У п’ятницю, 5 червня, прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий провів брифінг. Під час зустрічі з медійниками він розповів про напрацювання в умовах сучасних змін і реформ. Зокрема, повідомлення стосувались представницької функції прокуратури, захисті майнових прав дітей, позбавлених батьківського піклування, й дітей-сиріт та стану боротьби з корупцією.

За словами очільника прокуратури Вінниччини, увага прокуратури постійно прикута до виявлення порушень законодавства у сфері використання землі та їх усунення. На підтвердження цьому - виявлені факти незаконного надання громадянам значних площ земель для ведення фермерського господарства.

Так, прокуратурою заявлено позов до Жмеринського міськрайонного суду в інтересах держави в особі Вінницької обласної державної адміністрації та Головного управління Держземагентства про визнання недійсними розпорядження Жмеринської РДА щодо передачі в оренду майже 1400 гектар земель для створення фермерського господарства, 41 договору оренди земельних ділянок та повернення понад 800 га землі вартістю майже 12 мільйонів гривень. Підставою звернення до суду слугувало те, що в порушення вимог чинного законодавства ці ділянки передавались не єдиним масивом та на підставі неналежних документів.

Збереження державних коштів, виявлення фактів їх незаконного використання, запобігання цьому або забезпечення повернення – один з основних пріоритетів представницької діяльності. Саме злагодженими професійними діями працівників прокуратури області вдалось запобігти незаконному витрачанню з бюджету більше 4 млн грн.

"Прокуратурою виявлено факт незаконності прийняття пропозицій конкурсних торгів та укладеного договору про закупівлю Вінницьким обласним спеціалізованим територіальним медичним об’єднанням «Фтизіатрія» у ТОВ «Консольстрой» робіт з будівництва нежитлових будівель на понад 4 млн грн. У зв’язку з цим, нами до господарського суду подано позов про визнання недійсними конкурсних торгів і укладеного на підставі них договору," – повідомив В’ячеслав Соколовий.

Прокуратурою здійснюється постійний контроль за реальним виконанням рішень суду відповідачами або у примусовому порядку органами державної виконавчої служби. Так, протягом поточного року за позовами органів прокуратури реально виконано суддівських рішень на понад 21 млн грн, реально повернено 230 га земель вартістю більш як 18 млн грн.

Що стосується захисту майнових прав дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей-сиріт за словами прокурора області з початку року органами прокуратури до судів пред'явлено 19 позовних заяв на загальну суму понад 1 мільйон гривень. Наразі, 15 позовів судами розглянуто та задоволено, поновлено майнові права 27 дітей.

Зокрема, за результатами розгляду заяви батьків-вихователів одного з дитячих будинків сімейного типу на Оратівщині, прокуратурою було вжито заходів представницького характеру в інтересах трьох підопічних їм дітей - до Оратівського районного суду пред'явлено позовну заяву про визнання за неповнолітніми права власності на спадкове майно вартістю 235 тисяч гривень. На судом позов задоволено та прийнято рішення про визнання за дітьми житлового будинку та трьох земельних ділянок.

Як зазначив В’ячеслав Соколовий, саме відділом з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури області батькам-вихователям роз’яснено права їх підопічних, у результаті чого дітям повернено належне їм майно.

"Якщо говорити про стан боротьби з корупцією на Вінниччині, то протягом нинішнього року до суду скеровано 30 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про такі злочини. Найбільша сума отриманої неправомірної вигоди становить 15 тисяч гривень. Мова йде про заступника начальника одного із райвідділів міліції Вінницької області, який підозрюється в одержанні вказаних грошових коштів за не притягнення особи до кримінальної відповідальності. Наразі, обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному за ч. 3 ст. 368 КК України стосовно цього правоохоронця, скеровано до суду," – повідомив прокурор області.

На завершення зустрічі з представниками ЗМІ В’ячеслав Соколовий привітав гостей з їхнім професійним святом – Днем журналіста. Зокрема, він сказав: "Нехай Ваші публікації, сюжети завжди будуть злободенними, допомагають у вирішенні життєво важливих проблем, доходять до сердець людей, а журналістська праця постійно служить добру, справедливості, миру та злагоди.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ