Комунальники Луцька і Холма обговорили проблеми водно-каналізаційного господарства

Комунальники Луцька і Холма обговорили проблеми водно-каналізаційного господарства

06.06.15 12:12 0 566
2-3 червня 2015 року у місті Холм (Республіка Польща) відбувся уже третій семінар в рамках реалізації міжнародного проекту «Розвиток комунальних послуг, як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», який співфінансується з коштів Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Захід був присвячений проблемі водно-каналізаційного господарства двох міст - Луцька і Холма.

Делегація з Луцька на чолі з директором департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іваном Кубіцьким взяла активну участь у семінарі.

Привітала усіх присутніх учасників заходу голова Товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг Галина Грабарчук.

Модератором зустрічі був керівник технічно-інвестиційного відділу Міського комунального підприємства в Холмі Мар'ян Тарасевич, він же й розпочав лекційну частину семінару презентацією на тему: «Юридичні регуляції і процес пристосування законів до прийнятих норм ЄС у сфері водно-каналізаційного господарства у Польщі. Визначення громадських завдань у сфері забезпечення населення водою, а також водовідведення та утилізація стічних вод на прикладі міста Холм».

Юрій Вега - заступник головного інженера КП «Луцькводоканалу» розповів про організацію громадських завдань у сфері доставки питної води, в тому числі про очистку води в Україні на прикладі міста Луцька. Тему продовжив головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк, презентуючи «Систему збору та очистки стічних вод в місті Луцьку та на прилеглих територіях». Також він розповів і про іншу діяльність луцького підприємства.

Польські та українські колеги активно ділилися досвідом, обговорювали ситуацію у комунальній сфері Луцька та Холма, спільні проблеми та можливості їх вирішення.

Цікавинкою третього семінару стала презентація керівника Заводу водопроводів і каналізації міського комунального підприємства в Холмі Toмаша Вуйціка «Завод очищення стічних вод «Бєлавін» в Холмі - як приклад сучасного способу утилізації рідких стоків, процеси, технології, плани на майбутнє». Згодом усі учасники отримали змогу побачити ці новітні технології на власні очі - польські колеги організували екскурсію для луцьких комунальників на модернізовану очищальню каналізаційних стоків. Представники луцького водоканалу були приємно здивовані сучасністю обладнання, а польські колеги висловлювали щирі побажання, аби європейські інвестиції стали для Луцька якнайшвидшою реальністю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відзначення переможців ...
Наступна новина: На Тернопіллі зборівську ...

КОМЕНТАРІ