Голландський режисер закликав звільнити Сенцова

Голландський режисер закликав звільнити Сенцова

06.06.15 12:25 0 556
Відомий голландський режисер Йос Стеллінг виступив на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого в Росії.

Відповідне звернення опубліковано у Youtube на каналі «Звільнити Олега Сенцова», пише Укрінформ.

«Людям, які хочуть, щоб Олега Сенцова засудили, я хочу сказати: збережіть свою честь та совість чистими. У вас немає доказів, ви навіть не можете почати юридичний процес за правилами. Ви намагаєтесь очорнити людину. Відпустіть Сенцова і поверніть йому свободу», – закликав режисер.

«Я підтримую Олега Сенцова та трьох його співвітчизників, тому що я проти несправедливості і дуже переживаю за долю цих людей», – сказав режисер.

Стеллінг підкреслив, що особисто познайомився із Сенцовим на фестивалі у Роттердамі, де український режисер представляв свій фільм «Гамер».

«Про його ув’язнення нам надходить інформація постійно – через кіноспільноту, а також організацію Amnesty International та подібні організації. Ми знаємо, що він перебуває у московській тюрмі вже більше року без суду. Це вже показує більше ніж достатньо», – зазначив він, додавши, що Сенцов поступово стає символом наслідків панування свавілля та несправедливості.

Стеллінг також звернувся особисто до Сенцова зі словами підтримки та закликом бути сильним і триматися. «Ми думаємо про тебе і молимося за тебе. І сподіваємося, що це пекло скоро завершиться. З газет ми знаємо, що ти – сильний та мужній. Знімати фільми означає створювати всесвіт, і скоро цей всесвіт знову стане твоїм», – наголосив голландський режисер.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ