На вихідні львів’янки на підборах пересядуть на велосипеди. Афіша

На вихідні львів’янки на підборах пересядуть на велосипеди. Афіша

06.06.15 10:04 0 557
Львів на вихідні перетворюється на Місто літератури. Тут вперше відбудеться проект «Читай Львів». Крім того, в одному із парків з'явиться Бібліотека на один день. Не забудьмо, що у найближчі два дні місто Лева покидає два фестивалі – «Віртуози» і «Чілдрен Кінофест». Однак це не причина засмучуватись.

Багато нових цікавих забав чекає на усіх. Зокрема, чарівні панянки у суботу влаштують веломарафон. Про це і багато іншого – у нашій афіші.

6 червня в журналістів свято. 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів 6 червня стало Днем журналіста. Саме у цей день 1992 року Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Львівські журналісти на пагорбі Слави у Львові, 9 травня 2014 року. Фото: Роман Балук/ZIK

Редакція вітає колег журналістів із професійним святом і бажає наснаги, натхнення, цікавих тем, здоров’я і мирного неба по всій Україні.

фотокореспонденти під час роботи у Києві. Фото: facebook.com/mehamar

О 10.00 суботи у Львові відбудеться жіночий Велопарад. Ділові костюми зі спідницями чи штанами, сукні в діловому стилі, туфлі на підборах або ж балетки, портфелі, сумки або клатчі – ось дрес-код для участі у велопараді.

6 червня у Львові закінчується унікальний літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу Львова як літературного міста. Заплановано дуже багато подій, які зацікавлять різних глядачів: театральні постановки, зустрічі з молодими письменниками, поетами, співи на відомі українські твори, поезію. З програмою можна ознайомитися тут.

На вихідні у Львові відбудеться Фестиваль медіа-мистецтв [First Bite]. Заходи фестивалю відбуватимуться на 5 різних локаціях – Перша львівська медіатека, галерея «Щось Цікаве», галерея Гері Боумена, Галерея ЛНАМ, Фабрика повидла. В програмі заходів інсталяції, перформанси, відео-арт, фотовиставки від 15 українських та європейських медіа художників. Події будуть супроводжуватися показами короткометражного кіно з Франції, Іспанії, США, Туреччини, Арабських Еміратів, України та інших.

7 червня о 13.00 у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького у Львові відбудеться відкриття проекту «Бібліотека одного дня». СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 покаже «Богему».

У театрі Курбаса о 19:00 вистава Memento vivere.

О 18:00 у театрі Лесі Українки відбудеться сценічне читання п’єси «Федотович» за творами Анатолія Дімарова.

Перший український театр для дітей та юнацтва кличе на прем’єрний спектакль «Зерносховище». Початок о 18.00.

У театр «І люди, і ляльки» о 12.00 пропонують побачити виставу «Шовкова косиця». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні у Львівській опері «Наталка Полтавка», а о 18.00 – «Корсар».

Театр Курбаса о 19.00 кличе на спектакль «Наркіс».

Театр Лесі Українки готує дві вистави: о 12:00 – «Загублений хвіст або Як Вінні-Пух допоміг Іа-Іа», а о 18:00 – «Моя дорога Памела або Як уколошкати стареньку».

У Першому українському театрі покажуть о 12.00 «Чарівника Смарагдового міста», а о 18:00 «Небезпечну гру».

О 12.00, 14.00 у театрі «І люди, і ляльки» відбудеться спектакль «Лелеченя і опудало». МУЗИКА

У Львівській філармонії цього тижня закінчуються «Віртуози». Останній концерт відбудеться у неділю о 18.00. Він буде присвячений 215-річчю з дня народження видатного німецького романтика Роберта Шумана, чия постать є своєрідним кодом-символом всього романтичного періоду. Даруватимуть чудову музику оркестр «INSO-Львів» і гості – знаний валторніст Валерій Апостол та відомий дириґент Хобарт Ерл.

Передостанній концерт буде у суботу о 18.00. Публіка матиме змогу насолоджуватися виступом скрипаля-віртуоза Ясона Керамідіса із Німеччини й академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під керівництвом Іллі Ступеля. Музиканти подарують цікавий і насичений музичний вечір. КІНО МУЛЬТИКИ

Пінгвінчик Пороро Великі перегони. У глухому селі живе пінгвінчик Пороро, який мріє вирости і стати справжнім гонщиком. Одного разу в їхніх краях здійснює вимушену посадку вантажний літак з черепахами, що перевозять сани для зимових перегонів. Помилково вирішивши, що черепахи і є ті самі гонщики, пінгвінчик вмовляє їх дати йому кілька уроків майстерності, а потім вирушає на змагання. Але прибувши на місце, він розуміє, що виграти буде не так просто, адже в суперниках у нього багаторазовий чемпіон з перегонів Білий Тигр і нечисті на лапу ведмеді, які вічно чинять різні підступи суперникам. НОВИНКИ

«Астрал Частина 3» (жахи). Молода дівчина стає заручницею темних сил, що обрали її для створення зв’язку зі світом живих. Еліс Рейнер, відомий екстрасенс, без особливого ентузіазму береться за цю справу, щоб врятувати безневинну жертву. Екстрасенсорні здібності дозволяють Еліс зв’язуватися з мертвими, через яких було заплановано вплив на сутність, яка засіла в дівчині. Але надприродні сили виявляються куди сильнішими, ніж передбачалося.

«Драйвер на ніч» (бойовик, комедія, трилер). Невдасі шоферу лімузина до виплати значного боргу залишається відпрацювати всього одну зміну. Його останнім клієнтом стає загадковий молодий мільярдер, який пообіцяв небувалі чайові за кілька додаткових послуг. У гонитві за так потрібними йому зараз грошима водій вплутується в божевільні ситуації на вулицях Лос-Анджелеса, і чим більше ніч опускається на мегаполіс, тим більш примарною бачиться йому надія залишитися живим.

«Піднесення Юпітер» (фантастика, бойовик, пригоди). Юпітер Джонс народилася під нічним небом, і всі знаки передбачали, що дівчинку чекають великі звершення. Юпітер виросла і тепер щодня бачить уві сні зірки, але прокидається в жорсткій реальності, де вона працює прибиральницею і миє туалети. Особисте життя Юпітер теж залишає бажати кращого, поки дівчина не зустрічає Кейна. Кейн, колишній військовий мисливець, прибуває на Землю, щоб відшукати Юпітер і розкрити дівчині її справжнє призначення. Завдяки своїм генетичним особливостям Юпітер стає претенденткою неймовірного спадку, здатного змінити рівновагу у Всесвіті. «СТАРІ» НОВИНКИ

«Розлом Сан-Андреас». Рей – пілот рятувального гелікоптера, який все своє життя допомагав іншим людям. За весь час роботи він надивився на безліч моторошних речей і не раз опинявся в дуже складних ситуаціях. Незважаючи на всі перепони, він поспішав на допомогу, навіть не припускаючи, що найстрашніше чекає його попереду. В Каліфорнії потужний землетрус, в результаті якого гинуть сотні людей і утворюється величезна тріщина в землі. У загальному хаосі Рей повинен відшукати свою дочку, але зробити це буде дуже непросто. У надії, що його дитина все ще жива, він відправляється в смертельно небезпечну подорож через весь штат.

«Французький транзит». Реальна історія злочинного синдикату «Французький зв’язковий», що лютував у 70-х роках. Підпільна організація була особливо відома міжнародним трафіком героїну. Марсель. 1975 рік. Молодий П’єр Мішель разом з дружиною і дітьми переїжджає з Меца, бо його призначають суддею з особливо тяжких злочинів. Насамперед він вирішує розібратися з мафіозною мережею, що два десятиліття постачає вулиці США і всього світу героїном під керівництвом кримінального авторитета і недоторканного хрещеного батька – безжального Гаетана Зампі. Але він швидко розуміє, що для отримання результатів йому доведеться змінити свої методи.

«Шпигунка». Сьюзан Купер все своє життя мріяла стати секретним агентом і навіть влаштувалася працювати в ЦРУ. Однак, далі співробітника на найнижчому щаблі їй так і не вдалося просунутися. Розуміючи, що здійснити свою мрію практично неможливо, вона все ж таки продовжує сподіватися на краще і з нетерпінням чекає свого шансу. І незабаром доля дарує їй таку можливість. Кращий агент провалює секретне завдання, в ході якого він повинен був з’ясувати місцезнаходження ядерної бомби, але, абсолютно випадково, застрелив єдину людину, що володіє цією інформацією. Через деякий час службі розвідки стає відомо, що Рейна Боянова знає, де знаходиться бомба, але вона також знає в обличчя всіх секретних агентів ЦРУ. Тепер у керівництва не залишається іншого вибору, як скористатися послугами Сьюзан Купер, але чи зможе вона впоратися з такою складною місією?

«Поза часом». На Великому Бар’єрному рифі сімейну пару спіткало страшне нещастя. Археолог-підводник Джей Финнель разом з дружиною досліджує торгове судно XVIII століття, затонуле при таємничих обставинах. Під час занурення відбувається нещасний випадок, і дружина Джея починає тонути. Намагаючись врятувати її, він отримує серйозне поранення, яке призводить до коми. Борючись зі смертю, герой переступає межі реальності і переноситься в Індію 1778. В іншому, незнайомому йому світі, він починає жити життям британського офіцера Джеймса Стюарта, поглиненого пристрастю до прекрасної жінки. Що ж вибере Джей: залишитися в світі минулого і битися за любов войовниці Туладжі або повернутися в реальний світ і боротися за власне життя?

«Пляжна вечірка». У підлітків, що відпочивають влітку на узбережжі Каліфорнії, тільки одні турботи: серфінг, дівчатка і пиво. Джей Ді звичайний тінейджер, що відривається тут з друзями. Одного разу йому дають напрокат дорогу дошку для серфінгу, зроблену на замовлення. Прокататись на такий під час грандіозного свята серферів, яке очікується днями – мрія будь-якого серфера. Але як на зло Джей Ді її втрачає, і вона потрапляє до рук місцевих хлопців, які недолюблюють «міських».

«Випускний екзамен» (комедія). Щоб добитися взаємності коханої дівчини і вступити після закінчення школи в престижний виш, головний герой повинен неодмінно здати підсумковий іспит на відмінно, що зробити вкрай складно. Але пасувати перед складнощами – це не його тема. Разом з другом вони розробляють хитромудру аферу, як викрасти з кабінету директора результати іспиту. Проте вчителі у французьких школах теж не дрімають.

«Земля майбутнього» (фантастика, детектив, пригоди). Випадковим чином отримавши в руки значок, Кейсі стає учасником неймовірних подій. В її руках артефакт, доторкнувшись до якого підліток може перенестися в інший світ, невидимий для очей інших. Це світ майбутнього, який повинен був стати ідеальним домом для людей, світом, де злу не місце. Так їй розповідає Френк, колись вундеркінд, а тепер самітник. За його словами Кейсі – обрана, і значок з’явився у неї не зовсім випадково. Тепер вона повинна змінити долю світу, якого немає, але який повинен існувати. Разом з генієм Френком підліток відправляється в подорож крізь простір і час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці просять ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ