5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища

5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища

06.06.15 09:42 0 535
5 червня у світі відзначають День навколишнього середовища, щоби привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслити гостру необхідність змінити ставлення людини до природних ресурсів.

Про це 5 червня інформує прес-служба ЛОДА.

«Ми повинні усвідомити, що зберегти природу у стані, придатному для життя людини, можна тільки спільними зусиллями. Тому за нагоди зробімо хоча б один крок до покращення стану природного довкілля! Кожен для себе повинен обрати його сам – дехто відмовиться у цей день від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття у своєму дворі. Лише разом ми зробимо навколишнє природне середовище кращим. Пам’ятаймо, що забруднюючи довкілля, ми шкодимо, насамперед, самим собі та своїм нащадкам. Саме від нас залежить наше майбутнє!», – йдеться у повідомленні департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА.

Довідка.

Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція Організації об’єднаних націй із проблем навколишнього природного середовища (Стокгольм, 1972 рік), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій». Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля вважають однією із найважливіших дат в екологічному календарі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: з нагоди 50-річчя в ...

КОМЕНТАРІ