Маринович: Унаслідок російської пропаганди люди перестали розрізняти правду і брехню

Маринович: Унаслідок російської пропаганди люди перестали розрізняти правду і брехню

06.06.15 13:10 0 541
Ідея контрпропаганди як протидії російській пропаганді не є найбільш продуктивною для суспільства. Мирослав Миронович. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це заявив співдиректор «Українсько-єврейської зустрічі» д-р Адріан Каратницький у Львові під час завершальної частини Міжнародного відкритого семінару для молоді «Спокуса пропаганди і масові народовбивства в Україні у ХХ – на початку ХХI століття».

Він розповів про перший дводенний етап семінару, який пройшов у Києві: «Ми зосереджували увагу на мові ненависті, що є одним з ключових складників пропаганди. Також ми говорили про те, як пропаганда роками готувала ґрунт для тих подій, які ми зараз маємо в Україні».

ж, за словами Каратницького, потрібно акцентувати на «терапії», тобто «лікуванні і запобіганні спокус пропаганди» у гуманному демократичному суспільстві.

«Ми не можемо говорити, що українська сторона у всьому права. Але важливо, що левова частка правди на стороні країни-жертви, а не країни-агресора. Тому систематичне оприлюднення правдивої інформації – це найкращий вихід для української сторони, найкращий метод протидії російській пропаганді», – зазначив Каратницький.

Віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович звернув увагу на те, що фейки, запущені російською пропагандою, «сприймаються як точка зору російської сторони і враховуються учасниками». Він розповів, як у радянські часи глушилися західні радіостанції, щоб населення СРСР не могло отримати альтернативної, правдивої інформації.

« ж ми бачимо, що глушилок не потрібно. У Росії є інтернет, тобто правда до них доходить. Але її не треба глушити, якщо підважити спроможність людини розрізняти правду і брехню», – зазначив Маринович.

«Тому нам потрібне серйозне переосмислення механізму циркулювання і сприйняття інформації. Необхідно вирішити проблему спроможності людини розрізняти добро і зло», – наголосив він.

Організаторами Міжнародного відкритого семінару для молоді «Спокуса пропаганди і масові народовбивства в Україні у ХХ – на початку ХХI століття» є «Українсько-єврейська зустріч», Український центр дослідження Голодомору, Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету та ряд інших установ. Семінар проходить під гаслом – «Осмислюючи тоталітарне минуле – обстоюємо демократичне майбуття».

Перші два дні, 2 і 3 червня, семінар проходив у Києві.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луческу каже,що хотів ...
Наступна новина: Луцьк: міський голова ...

КОМЕНТАРІ