з нагоди 50-річчя в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області відбулися урочисті збори

з нагоди 50-річчя в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області відбулися урочисті збори

06.06.15 09:43 0 609
05 червня в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області відбулися урочисті збори з нагоди 50-річчя з дня створення. Привітати колектив Центру з ювілеєм завітали керівництво Головного управління ДСНС області, представники управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому, освітяни, адміністрація вищих навчальних закладів, ветерани курсів, які багато років пропрацювали в цивільній обороні і залишили свій слід в історії курсів як високопрофесійні фахівці.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник Центру полковник служби цивільного захисту Сергій Вовчук. Він зазначив, що досвідчений та згуртований колектив курсів і надалі впроваджує передовий досвід в освітній сфері діяльності ДСНС України, прагне відповідати вимогам сучасності та докладає максимум зусиль для забезпечення керівного складу і фахівців цивільного захисту та населення комплексом знань і навичок умілих дій у надзвичайних ситуаціях в умовах теперішніх внутрішньополітичних обставин та сучасного техногенного середовища. Також згадуючи досягнуті надбання, полковник Вовчук висловив слова вдячності за багаторічну співпрацю працівникам Головного управління ДСНС України у Рівненській області, управління з питань цивільного захисту населення Рівненської облдержадміністрації, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Рівненської міської ради, які завітали на свято колективу.

В свою чергу полковник служби цивільного захисту Сергій Крук від імені усього колективу рятувальників Рівненщини привітав працівників Центру з ювілеєм та побажав усім міцного здоров’я і подальших досягнень у питаннях навчання населення правилам безпечної життєдіяльності. Від обласного управління ДСНС кращим працівникам Центру були вручені грамоти.

Потому присутні мали змогу переглянути відеофільм про діяльність НМЦ ЦЗ та БЖД у Рівненській області.

Історія курсів розпочалася ще у далекому 1965 році, коли на підставі вимог директиви штабу ЦО УРСР, постанови ЦК КП України і Ради Міністрів УРСР були створені 340 курси цивільної оборони Ровенської області.

У 2005 році курси цивільної оборони Рівненської області реорганізовано в Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області.

Головне завдання курсів – це функціональне навчання керівних, управлінських кадрів та інших фахівців органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій області з питань цивільного захисту. Щорічно навчання проходить понад трьох тисяч слухачів. Заняття з ними проводять педагогічні працівники курсів – висококваліфіковані і підготовлені фахівці, які мають досвід служби та практичної роботи в Збройних силах України, системі Цивільної оборони (Цивільного захисту) України та навчальних закладах області. Всі педагогічні працівники мають вищу освіту та пройшли додаткову спеціальну підготовку у сфері цивільного захисту в Інституті, Вінницькому регіональному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Спираючись на досвід та напрацювання своїх попередників педагогічний колектив курсів докладає багато зусиль щодо подальшого розвитку Центру. За останні роки його діяльності було видано понад десятки методичних посібників, пам’яток, рекомендацій населенню щодо дій в несприятливих екстремальних ситуаціях. Педагогічні працівники беруть участь у семінарах, круглих столах з питань безпеки життя і діяльності людини.

Значно покращилося навчально-матеріальне забезпечення навчального процесу, зокрема, в наявності персональні комп’ютери, ноутбуки, мультимедійні проектори, фото та відео техніка. Слухачі і працівники курсів мають можливість отримувати різнопланову інформацію, в тому числі з питань цивільного захисту, за допомогою швидкісного Інтернету. За останні роки на курсах було обладнано та оформлено навчальні аудиторії, консультаційно-методичний кабінет.

Окрім того, проводиться робота щодо профілактики безпечної поведінки дітей при виникненні непередбачуваних подій із залученням їх до Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цьогоріч надходження до ...

КОМЕНТАРІ