Тернопілля: в області зменшать кількість неохоплених автобусним сполученням населених пунктів

Тернопілля: в області зменшать кількість неохоплених автобусним сполученням населених пунктів

06.06.15 11:54 0 564
Про зменшення кількості населених пунктів неохоплених автобусним сполученням, внесення змін у розклади руху, а також затвердження граничних тарифів на пасажирські автобусні перевезення йшлося під час засідання колегії департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації. Його 4 червня провів директор департаменту Василь Ясіновський.

Загалом, в Тернопільській області у 2015 році нараховують 58 пунктів, неохоплених автобусним сполученням.

«Доцільно було б спільно з органами місцевого самоврядування опрацювати питання забезпечення автобусним сполученням цих населених пунктів в окремі дні тижня, - зазначив головний спеціаліст відділу автомобільного транспорту управління розвитку транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та зв'язку департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації Григорій Головатий. - Наприклад, понеділок і п'ятниця чи п'ятниця – неділя. Розглянути варіант, щоб автобус заїжджав хоча б один раз зранку і один раз ввечері».

Також у департаменті розвиткутінфраструктури, транспорту та туризму розглянуть звернення людей щодо зміни розкладу руху.

«Зміни постійного характеру до маршруту на міських і приміських маршрутах можуть бути затверджені, якщо час відправлення з кінцевих або проміжних зупинок не перевищує 20 хвилин, шлях проходження не перевищує 25 % загальної протяжності маршруту. Зміни можуть відноситись не більш як до 30 % загальної протяжності маршруту. Що стосується міжміських маршрутів, графік руху до будь-якої із зупинок може бути змінений не більш, як на одну годину; шлях проходження міжобласного маршруту в межах однієї області може змінюватись за умови, що його протяжність не перевищує 100 км. Відтак, ми проаналізуємо графіки руху на маршрутах, які вказані у зверненнях громадян, та визначимо доцільність їх зміни із урахуванням усіх необхідних передумов», - додав Григорій Головатий.

Актуальним питанням щодо автомобільних перевезень пасажирським транспортом у межах області залишається встановлення граничних тарифів на перевезення пасажирів і багажу. У травні втратила чинність постанова Кабміну «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)». Відтак, автоматично втратило чинність і розпорядження голови ТОДА, згідно якого встановили граничні тарифи. За словами Григорія Головатого, від облдержадміністрації направили листа до Мінінфраструктури України щодо надання роз'яснень процесу ціноутворення у сфері пасажирських перевезень та участі облдержадміністрацій в зазначеному процесі.

Відтак, формування ефективної транспортної мережі області – спільне завдання керівників області та керівників районів, які мають особисто ініціювати покращення забезпечення транспортними послугами жителів краю та контролювати процес впровадження змін, наголосив Василь Ясіновський.

«Ми повинні організувати перевезення на внутрішньорайонних автобусних маршрутах таким чином, щоб вони були комфортні для громади та відповідали вимогам чинного законодавства. На місцях керівники районів спільно з органами місцевого самоврядування мають опрацювати питання щодо забезпечення автобусним сполученням в окремі дні тижня населених пунктів, які не є охоплені маршрутною мережею з врахуванням майбутньої адміністративної реформи щодо с творення територіальних громад. Звертаю увагу також на необхідності дотримання всіх процедур, пов'язаних із проведенням конкурсу на визначення перевізників. Оскільки допущення помилок призводить до незабезпечення автобусним сполученням окремих населених пунктів.

Також Василь Ясіновський підкреслив, що питання встановлення тарифів - під контролем ОДА.

«Ми розуміємо ситуацію щодо рівня забезпеченості населення в умовах сьогоднішнього розвитку подій в країні. Тож будемо максимально сприяти регулюванні ціноутворення на пасажирські перевезення у межах діючих законодавчих актів».

До слова, пасажирооборот за період січня-квітня 2015 року склав 335,4 млн. пас. км і збільшився в порівнянні із аналогічним періодом минулого року на 10,7%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ