Михайло Головко: "Вимагаємо,аби на розгляд парламенту було внесено ініціативи "Свободи" щодо деолігархізації та демонополізації"

Михайло Головко: "Вимагаємо,аби на розгляд парламенту було внесено ініціативи "Свободи" щодо деолігархізації та демонополізації"

06.06.15 10:49 0 671
"Лише за останній рік державний борг України зріс до 1,6 трильйона гривень, що становить близько 95% ВВП. Фактично Україна – за крок від дефолту, але уряд продовжує й далі набирати нові борги. Вочевидь, чинний Кабмін не збирається повертати ці гроші, відповідно, увесь цей борговий тягар ляже на наступні покоління українців. "Свобода" вимагає, щоби на розгляд парламенту було винесено законопроєкти, спрямовані на деолігархізацію, демонополізацію та ліквідацію офшорних схем. Тільки так зможемо поповнити б'юджет, не залучаючи чужоземних запозичень". Про це 5 червня 2015 року заявив під час брифінгу в парламенті народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Головко.

Націоналіст наголосив, що попри невпинне залучення урядом кредитів, українці й гадки не мають, куди витрачають ці кошти, адже економіка не працює, інвестицій немає, нові робочі місця не з'являються.

"Ба більше, не бачимо навіть спроб уряду наповнювати б'юджет власними силами, адже й досі немає жодних дій, аби зупинити виведення коштів в офшори та повернути попередньо вкрадені. На жаль, парламент не розглядає й наших законопроєктів щодо деолігархізації й демонополізації. Ми вже давно зареєстрували законодавчі ініціативи про ліквідацію приватних монополій, розірвання угоди з Кіпром, про повернення у державну власність фактично вкрадених стратегічних підприємств.

Закликаємо керівництво парламенту й коаліцію, які прийшли до влади завдяки Майдану, поставити на розгляд Ради наші ініцятиви. Треба їх ухвалити – ось тоді у б'юджеті з'являться кошти. Якщо навіть лише зруйнуємо схеми виведення коштів в офшори, у б'юджеті з'являться мільярди доларів, адже, за інформацією експертів, лише за минулий рік в офшори незаконно виведено приблизно 17 мільярдів доларів! Але бачимо, що в цьому напрямку нічого не відбувається. За це відповідальний як парламент, так і уряд", – наголосив Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ