На Тернопіллі 5 червня минає 13 років з часу,як відійшов у засвіти Ігор Герета

На Тернопіллі 5 червня минає 13 років з часу,як відійшов у засвіти Ігор Герета

06.06.15 15:19 0 630
Громадськість вшанувала пам'ять про відомого археолога, мистецтвознавця, історика, поета, викладача і громадсько-політичного діяча Ігоря Герети біля меморіальної дошки, встановленої на приміщенні Інституту національного відродження України, який нині носить його ім'я. Після панахиди його друзі та послідовники ділилися спогадами про Ігоря Герету як непересічну та багатогранну особистість.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець був студентом Ігоря Ґерети. “Гордий з того, що доля подарувала мені можливість знати Ігоря Герету – у часи навчання він викладав на моєму курсі. Він був справжнім Учителем, який передавав нам не тільки знання, а й життєву мудрість, засіював зерна справжнього патріотизму та любові до України. – зазначив Василь Хомінець. – Студенти його любили і завжди гуртувалися навколо нього. Це була чесна, самовіддана та принципова людина. І справедливо його називають аристократом духу та непокори”.

Василь Хомінець також нагадав присутнім, що Ігор Герета неодноразово обирався депутатом Тернопільської обласної ради (І-IV-го скликань – від 1990 року), був членом її президії, головою постійної комісії з пи­тань духовності, культури, свободи слова та інформації.

На годині пам'яті виступив хор педагогів дітища Ігоря Герети – обласної експериментальної школи мистецтв. Він був ініціатором її створення і завдяки йому школа запрацювала у 1994 році. Нині заклад носить його ім'я.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові під колесами ...

КОМЕНТАРІ