На Тернопіллі теребовлянське вище училище культури відзначає свій 75-літній ювілей

На Тернопіллі теребовлянське вище училище культури відзначає свій 75-літній ювілей

06.06.15 16:20 0 778
Урочистою академією та святковим звітним концертом зустріло свій 75 день народження Теребовлянське вище училище культури.

На ювілей завітали друзі мистецького закладу, випускники, представники влади, громадських організацій та ЗМІ.

Від обласної ради педагогічний та студентський колектив привітав заступник голови Олег Боберський:

«шнє свято – свято справжнього мистецтва, – сказав заступник голови облради.- Упродовж років, ви, шановні викладачі училища, випускники та студенти, доносили національно-патріотичну культуру людям. Навіть у важкі, буремні роки від вас звучала стрілецька, повстанська пісня. Саме на таких прикладах виховуються герої. Саме такі взірці стали джерелом героїки сьогодення.

Ще у 1941 році єпископ Андрей Шептицький у своїй праці «Як будувати рідну хату» писав, що саме духовний фундамент має послужити основою, підвалиною для будівництва побудови «рідної хати» і «…кожен <…>мусить мати своїм обов'язком працею життя спричинятися до множення елементів єдності…” у рідній хаті. Переконаний, що однією із складових цього духовного фундаменту є культура. Саме ви є на передовій цієї розбудови». Олег Боберський побажав ювілярам успіхів та натхнення і вручив кращим працівникам закладу грамоти і відзнаки обласної ради.

Довідково:

Теребовлянське вище училище культури – вищий навчальний заклад першого рівня акредитації, комунальної форми власності, засноване 1 вересня 1940 року як бібліотечна школа. Згодом шлях реорганізації та розширення кола діяльності навчального закладу продовжив технікум політосвіти і відкрито клубний та бібліотечний відділи.В 1945 році назву навчального закладу змінено на “Технікум підготовки культурно-освітніх працівників”. Далі технікум реорганізовано в “Культурно-освітнє училище”, яке 1991 році перейменовано на училище культури.

Нині училище – це сучасний навчальний заклад, де є всі можливості для здобуття професійної освіти, яку надають висококваліфіковані педагоги-майстри своєї справи.

За період свого існування в училищі підготовлено понад 15 тисяч спеціалістів денної та заочної форм навчання, серед яких народні та заслужені артисти України заслужені діячі мистецтв, заслужені працівники культури.

Творчим обличчям та візитівкою навчального закладу є мистецькі колективи – Володарі Гран-прі, Лауреати та Дипломанти Міжнародних, Європейських, Всеукраїнських, конкурсів та фестивалів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Юнацька збірна України ...

КОМЕНТАРІ