Що таке кредит і які є його види

Що таке кредит і які є його види

06.06.15 07:10 0 1503
Доволі часто можна зустріти таке явище, коли не вистачає грошей людині, підприємствам, або навіть державі. Тому і були створені кредити, які певним чином допомагають усунути цю проблему.

Кредит - це кошти чи певні матеріальні цінності, що надаються позичальнику кредитором на деякий термін під відсоток. Він може бути товарний та фінансовий, кредит готівкою під важливі документи, що засвідчують стосунки позики. Між покупцями та продавцями виникають у товарній формі кредити, коли покупці отримують певні послуги або товари з домовленою відстрочкою платежу. Наприклад, це комерційний кредит.

Комерційний кредит дається коли товаровиробник хоче реалізувати товар, але покупець на його придбання немає грошей. Залежно від організації саме кредитних відносин виділяють: банківський, міжгосподарський та державний кредити.

Банківський кредит - це певні кредитні відносини, банк в яких є однією стороною (наприклад кредитор чи позичальник)

Міжгородський кредит - це певні кредитні відносини, які можуть бути між організаціями, підприємствами та господарськими товариствами у результаті розрахункових взаємовідносин. Також між організаціями, господарськими товариствами, підприємствами та органами галузевого управління в процесі фінансових взаємовідносин. Він включає:
- комерційний кредит;
- дебіторсько - кредиторний борг;

Державний кредит - це певні кредитні відносини, коли держава позичальник, а фізичні чи юридичні особи - кредитори.

За часом користування поділяються:
- строкові;
- до запитання;
- відстрочені кредити;
- прострочені кредити/


Источник: http://credit-ukraine.org/kredit-nalichnymi/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Выкуп крупных грузовых ...
Наступна новина: Демографические переходы и ...

КОМЕНТАРІ