Що сьогодні відбувається в Україні

Що сьогодні відбувається в Україні

07.06.15 22:35 0 1593
За минулий рік Україна мабуть вперше за свою довговікову і багатостраждальну історію стала центральною темою практично кожного випуску новин на ЗМІ багатьох країн світу. Причини для такої активізації нажаль не такі оптимістичні і радісні, якби того хотілося. Заворушення на сході, на Донбасі, які розпочалися рік тому, переросли в неоголошену масштабну війну (хай хто і як цей конфлікт називає - АТО, КТО чи якось інакше, суті питання це аж ніяк не змінює).

Нажаль, попри усі фейкові домовленості (а інакше їх язик не повертається назвати) конфлікт не вичерпано, збройні сутички, в тому числі і з важкою, забороненою зброєю тривають, відбувається постійне накопичення техніки і особового складу російсько-сепаратистських угруповань, що призводить до того, що над усім фронтом і країною тяжіє тривожне очікування наступу. А це, в свою чергу, явна ознака того, що Україна на невизначений термін залишиться однією з центральних позицій в більшості випусків новин.

Тим не менш, оглядаючи ці самі блоки, хотілося б виокремити найбільш ключові новини України, котрі висвітлюються на найбільш популярних інформаційних ресурсах українського інтернету - КорреспонденТ.net, Публіцист, Ліга.Новости та інших.

Нові обстріли у Донецьку

За останній день соціальні мережі буквально замайоріли заголовками і постами про те, що у самому Донецьку знову розпочалися бойові дії, до того ж із застосуванням "забороненого" важкого озброєння та стрілянини із автоматів і кулеметів. Наскільки стає зрозумілим із постів користувачів, найбільш активна фаза припала на населені пункти Горлівка, Ясинувата, Макіївка, Яковлівка. Також повідомляється про влучання снарядів у самому Донецьку. Тут таки знову відзначились путінські писаки та головний дипломат Лавров, які аж надто оперативно відреагували на те, що відбулось із черговою порцією натхнення для інтернет користувачів про "калібр НАТО". Так чи інакше, але самі жителі заявляють про постріли з боку ДНР, де очевидно продовжуються розбірки між "Востоком" і "козачками", в той час коли ДНРівці заявляють про наступ на Спартак з боку сил АТО.

Демілітаризація Широкіного

Останні дні, а може тижні активно обговорюється питання демілітаризації окремих населених пунктів на лінії розмежування, внаслідок катастрофічних руйнувань, гуманітарної ситуації і постійних бойових дій. особливо активно ця тема стосується селища Широкіне, яке знаходиться якраз між українським Маріуполем і окупованим Новоазовськом. Фактично, це зона бойових дій, бо половина селища занята нашими військами, а інша - сепаратистами. Постійно йдуть вуличні бої і тривають обстріли позицій. Дуже дивно з боку місії ОБСЄ, та й українського керівництва говорити про гуманітарну ситуацію в н.п., яке фактично зруйновано. Проти подібних кроків виступають жителі навколишніх населених пунктів, перш за все - Маріуполя, який все встиг відчути на собі привіт із тої сторони, якраз із Широкіного.

Автопробіг в зоні АТО

Для підтримки морального духу громадян, проживаючих в зоні АТО і околицях, було вирішено провести автопробіг до річниці перемоги у Великій Вітчизняній Війні за участю раритетних автомобілів того часу. Планується використати мотоцикли М72, вантажівки ГАЗ-63 і Volkswagen Kubelwagen. Автопробіг планується містами Слов'янськ, Краматорськ, Красноармійськ, Зелене Поле, Волноваха, Маріуполь.
Источник: http://publicist.in.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ