На Вінничині голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь в сесії Козятинської міської ради (+фото)

На Вінничині голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь в сесії Козятинської міської ради (+фото)

07.06.15 08:17 0 667
5 червня у рамках робочої поїздки на Козятинщину керівник області Валерій Коровій долучився до роботи 47 сесії Козятинської міської ради, де спільно з народними депутатом України Петром Юрчишиним взяв участь в обговоренні можливих шляхів вирішення проблеми подальшого функціонування місцевої залізничної лікарні.

Виступаючи перед депутатами, Валерій Коровій інформував про ситуацію, що склалася в системі охорони здоров'я Вінниччини у зв'язку з призупиненням дії медичної реформи. Відтак перейшов безпосередньо до проблеми подальшої долі відділкової лікарні станції Козятин Південно-Західної залізниці.

« гостро стоїть питання фінансування: на лікарню потрібно 18,6 млн. гривень, ви виділили 4,8 млн. гривень. Виникла проблема із заборгованістю по заробітній платі. Враховуючи актуальність питання, ми знайшли ресурс з обласного бюджету, щоб застабілізувати ситуацію. Але що робити далі?», - зазначив Валерій Коровій.

Аналізуючи можливі подальші дії, голова ОДА зауважив, що якби гіпотетично міська рада 100 % забрала залізничну лікарню та створювала тут первинний і вторинний рівень медичної допомоги, то, згідно з нормативами фінансової забезпеченості на жителів Козятина, необхідно було б скоротити ліжковий фонд зі 180 до 75 місць, а відповідно – і чисельність персоналу, який там працює.

«Необхідно знайти оптимальне рішення. У процесі обговорення ми дійшли до думки, що в нас є низка питань відновлювальної лікарні, де ми могли б використати вашу базу для третинного рівня, дати роботу лікарям і в такий спосіб збалансувати ситуацію, - зазначив Валерій Коровій. - Я не нав'язую вам цю думку, але вирішити ситуацію можна тільки спільно. Тому прошу вас створити оперативну робочу групу для прийняття спільного узгодженого рішення».

Озвучена керівником Вінниччини пропозиція полягає у створенні на базі однієї з частин залізничної лікарні Козятинської лікарні відновного лікування на 100 цілодобових ліжок, яка фінансуватиметься з обласного бюджету. «Хочемо тут створити відділення відновного лікування ендокринологічного профілю та хірургічної педіатрії, відділення післяопераційного відновлювального лікування, відділення наслідків травм, відновного лікування пульманологічних хворих та формування госпрозрахункового відділення по профоглядах залізничників, - повідомив голова ОДА. - Другу частину лікарні – поліклініку – пропонуємо залишити на ЦРЛ. У такий спосіб нам вдалося б здійснити організаційні процедури, збалансувати, забезпечити перехід людей і ввійти в ритм більш-менш нормального фінансування закладу».

Крім того, зауважив очільник Вінниччини, обласна влада надасть допомогу з регіонального рівня, звернеться до районної ради і РДА та найближчих півроку спільно попрацює над тим, аби з 1 січня 2016 року створити центр первинної медико-санітарної допомоги для міста Козятин на базі тієї частини, яка тимчасово перебуватиме протягом півріччя в районному бюджеті.

«Якщо ми це здійснимо за 2 етапи, то на 1 січня наступного року матимемо в Козятині обласну лікарню відновного лікування на 100 ліжок з перспективою їх збільшення та центральну районну лікарню, які будуть фінансуватися з обласного бюджету. Також буде створено підпорядкований вам центр первинної медико-санітарної допомоги, а район матиме свій такий центр», - зазначив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації закликав депутатів Козятинської міської ради обговорити запропонований варіант вирішення проблемного для міста питання, враховуючи перспективи прийняття такого рішення.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ