Буковина: діти спробували себе в ролі рятувальників в рамках проведення інтерактивного заходу профорієнтаційного характеру «Місто професій»

Буковина: діти спробували себе в ролі рятувальників в рамках проведення інтерактивного заходу профорієнтаційного характеру «Місто професій»

07.06.15 08:06 0 601
6 червня у Чернівцях по вул. Садовій на території Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка було проведено профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Місто професій». Завдяки такій акції діти змогли спробувати себе у ролі працівників багатьох спеціальностей у різних галузях. Метою такого дійства було привити у дітей повагу до праці, надати малечі інформацію про специфіку кожної роботи, що допоможе їй вибрати власний ряд заняття у майбутньому відповідно до своїх можливостей та здібностей. Організатори заходу вручали малечі спеціальні «паспорти», після чого дітлахи вибирали представником якої професії вони хочуть бути і яку роботу виконувати. При цьому вони отримували заробітню плату, витратити яку можна було обмінявши на різноманітні солодощі у спеціальних магазинах, що також знаходилися в парку. Кожна дитина не обмежувалася однією роботою і могла вибирати професію по власному бажанню.

До даного заходу активно долучилися працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області. В розгорнутому містечку вони обладнали шість майданчиків. Тут, поруч із рятувальниками, яблуку не було де впасти від великої кількості бажаючих дітей та їхніх батьків детальніше ознайомитися з такою благородною професією. Малеча із захопленням розглядали великі пожежні машини та іншу спеціальну техніку. Також рятувальники детально розповідали про призначення кожного автомобіля та інструменту і про їхні можливості. Разом з цим, працівники Управління ДСНС продемонстрували всім дітям бойовий одяг, в якому бійці пожежно-рятувальних підрозділів виконують завдання за призначенням. Під час заходу рятувальники проводили різноманітні конкурси із дітьми та їхніми батьками. Один з найзахоплюючих був ліквідація умовної пожежі. Діти повинні були вдягнути бойовий одяг вогнеборців та розгорнувши пожежний рукав подати воду і заповнити водою мішень. На іншому в ролі працівників піротехнічної групи діти вправлялися у проведенні пошукових робіт і обстеженні території з допомогою металошукача на наявність металевих предметів. Одночасно з цим працівники піротехнічної групи роз’яснювали дітям правила поведінки з вибухонебезпечними предметами та продемонстрували зразки застарілих артилерійських снарядів, мінометних мін, гранат та інших боєприпасів. Рятувальники ознайомили дітей із роботою групи водолазних робіт та групи висотно-верхолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління. При цьому, всі бажаючі діти змогли приміряти на себе водолазний костюм та спробувати скористатися переправою, яку для відвідувачів влаштували рятувальники. Разом з цим, на заході працювали і фахівці психологічної служби Управління ДСНС. Вони розповіли діткам про те, що часту під час надзвичайних подій люди на завжди можуть контролювати власні емоції від пережитого, тому психологи можуть кваліфіковано заспокоїти громадян. За кожен конкурс дітлахи отримували чесно зароблені «гроші».

Весь захід супроводжувався нагадуванням рятувальниками дітям та їхнім батькам правил безпеки. При цьому, працівники Управління особливо зверталися до дорослих, адже відомо, що батьки для дітей є прикладом для наслідування, тому саме від них в першу чергу діти повинні дізнаватися про правила безпеки. Також всім присутнім вручалися пам’ятки та листівки із правилами безпеки.

«Проведення таких заходів важко переоцінити, оскільки завдяки цьому в дитини змалечку виробиться повага до праці» – зазначив заступник. начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нужно постельное белье? ...
Наступна новина: На Вінничині голова ...

КОМЕНТАРІ