У Всесвітній день без тютюну львів'янам пропонували здорову альтернативу

У Всесвітній день без тютюну львів'янам пропонували здорову альтернативу

07.06.15 10:00 0 770
У Всесвітній день без тютюну 31 травня 2015 року за ініціативи депутата Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андріяна Гутника у рамках традиційної щорічної акції у Львові протягом дня курцям пропонували здорову альтернативу тютюнопалінню.

Волонтери вітали зі святом та пригощали курців яблуками, аби спонукати відмовитися від поганої звички. Активісти роздавали інформаційні листівки про шкідливий вплив тютюну на організм людини, пропонували відповісті на три запитання про здоров'я. Усі переможці у подарунок отримали безкоштовні запрошення на відвідування аквапарку "Пляж", аби не тільки в теорії, але й на практиці підтримати здоровий спосіб життя. Адже, як показують дослідження, один із дієвих способів полегшити перемогу над тютюнопалінням – це фізичні вправи. Також усі охочі надували повітряні кульки – символ здорових та чистих легень.

"Головне завдання цієї вже традиційної акції, яку ми проводимо щороку, – підняти рівень свідомості молоді, яка насамперед має піклуватися про своє здоров'я та чисте повітря. Більшість курців починають палити в підлітковому віці. За статистикою, 40% наших співгромадян старших 15 років не розлучаються з цигаркою. Серед випускників українських шкіл близько 60% уже палять. Всесвітній день без тютюну – це чергова спроба відкрити очі курцям на шкоду тютюнового диму. Саме завдяки ось таким цілеспрямованим заходам на користь здорового способу життя за останні 5 років кількість курців в Україні зменшується. Важливим фактором також є те, що найбільш активно від цієї шкідливої звички відмовляється молодь", – розповів ініціатор заходу Андрія Гутник.

Довідка: Ініціативу щодо проведення заходів та акцій, пов'язаних із відмовою від паління, проявила Всесвітня організація охорони здоров'я 1988 року. Україна 2006 р. ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюнопаління, що належить до найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ