Понад 30 українських письменників місяць читатимуть свої твори у Європі

Понад 30 українських письменників місяць читатимуть свої твори у Європі

07.06.15 10:22 0 628
З 1 липня до 4 серпня триватиме міжнародний фестиваль «Місяць авторських читань», який охопить відразу чотири країни: Чехію, Словаччину, Україну та Польщу. Масштабний захід відбувається вже ушістнадцяте.

Цього року почесним гостем є Україна та її найкращі письменники і поети.

31 вітчизняний автор читатиме свої твори, проводитиме творчі зустрічі, щоб наблизити європейського читача до сучасної української культури. Серед учасників фестивалю: Оксана Забужко, Лариса Денисенко, Євгенія Кононенко, Софія Андрухович, Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Сергій Жадан, Юрій Винничук, Олександр Михед, Олег Коцарев, Любко Дереш, Тарас Прохасько та інші.

«Важливо зараз донести силу українського художнього слова повсюди, де прагнуть почути. Актуальне, фантазійне, гостре, смішне та сумне, щоб не забути, що ми є людьми, котрі здатні, насамперед, спілкуватися: читати, слухати, чути, говорити», − підкреслила у розмові з Cultprostir письменниця та учасниця фестивалю Лариса Денисенко.

Літературний фестиваль «Місяць авторських читань» (МАЧ) виник у 2000 році у м. Брно, звідки поступово поширився й у інші міста. Фестиваль зазвичай розпочинається 1 липня у Брно, звідти протягом цілого місяця рухається до Острави, Кошице, Львова і Вроцлава..

Подія відбувається безперервно протягом тридцяти одного дня у п’яти європейських містах у період з 1 липня до 4 серпня. «Це такий собі саміт шістдесяти двох першорядних інтелектуалів, які протягом п’ятиденного турне беруть на себе роль посланців своєї країни: виступають у ЗМІ, на публіці, пишуть статті, репортажі, поширюють власні твори й думки. Основну програму супроводжують додаткові акції: показ фільмів, виставки, концерти», – зазначають організатори, повідомляє ЛітАкцент.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: На Вінничині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ