На Вінниччині перебуває офіційна делегація Гомельської області Республіки Білорусь (+фото)

На Вінниччині перебуває офіційна делегація Гомельської області Республіки Білорусь (+фото)

09.06.15 10:32 0 618
Восени минулого року між Вінницькою та Гомельською областями було підписано Угоду про співробітництво. І 8 червня, білоруська делегація вперше завітала на Вінниччину з офіційним візитом. Програма перебування представників Гомельської області Республіки Білорусь розпочалася із зустрічі з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та головою обласної ради Сергієм Свитком.

Керівник Гомельської обласної ради депутатів Олег Борисенко та заступник голови Гомельського облвиконкому Болеслав Пиртшук поділилися своїми позитивними враженнями від міста Вінниці, відтак інформували про розвиток та спрямованість власного регіону.

«Гомельська область - промислова. В нас багато великих заводів, сильно розвинена будівельна галузь. З одного боку, це добре, з іншого – ми відчуваємо чимало проблем, тому що внутрішній ринок для нас досить тісний. Близько 60 % продукції, виробленої в області, продається на експорт. Тому ми дуже зацікавлені у зовнішніх зв'язках», - зазначив Болеслав Пиртшук та висловив побажання щодо створення у перспективі спільних підприємств.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, у свою чергу, інформував гостей про динаміку розвитку Вінниччини.

«Попри те, що в країні фактично йде війна, Вінницька область досить потужно розвивається. Якщо аналізувати динаміку промислового виробництва, то регіон має 14 % приросту, це кращий результат в Україні. Динаміка приросту сільськогосподарського виробництва становить 12,5 % при -10% в Україні. І так по багатьох показниках. Але водночас є й чимало проблем, - зауважив Валерій Коровій. - Вінницька область у 90-х роках пережила непростий період: це і неефективна приватизація, і втрата традиційних ринків збуту, і припинення діяльності потужних підприємств. Але крок за кроком, в силу того, що і зовнішня кон'юнктура почала змінюватися, і були знайдені певні оптимальні рішення на місцевому рівні, ситуацію вдалося стабілізувати».

Позитивних темпів приросту, за словами голови ОДА, вдалося досягти насамперед за рахунок використання ресурсу сільського господарства. Крім того, протягом останніх 5 років в області були реалізовані кілька потужних інвестиційних проектів. Так, місто Вінниця за попередні 3 роки вдвічі збільшило обсяги промислового виробництва.

Валерій Коровій інформував членів білоруської делегації про найбільші підприємства регіону, відзначивши, що область дуже зацікавлена у відновленні свого промислового потенціалу.

Голова ж обласної ради Сергій Свитко зауважив, що облдержадміністрація і обласна рада розглядають питання щодо проведення Днів Білорусі у місті Вінниці, плануючи цей захід на серпень поточного року. «Ми плануємо запросити всі регіони Білорусі, з якими Вінницька область має підписані угоди про співробітництво», - підкреслив Сергій Свитко. А також запросив членів делегації Гомельської області відвідати Вінниччину на День Незалежності України та підписати у цей період план реалізації Угоди про співробітництво на 2015-2016 роки.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ