На Вінниччині на місці поховання Героя України підполковника Костянтина Могилка відкрили пам’ятник (+фото)

На Вінниччині на місці поховання Героя України підполковника Костянтина Могилка відкрили пам’ятник (+фото)

09.06.15 19:13 0 681
У день першої річниці трагічної загибелі п'яти членів екіпажу літака Ан-30 бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується на Київщинні, на кладовищі села Пирогово, міста Вінниця відбулося відкриття пам'ятника на місці поховання Героя України підполковника Костянтина Могилка.

У церемонії відкриття взяли участь рідні та близькі загиблого Героя, керівний та особовий склад Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, військовослужбовці частини, Вінницького гарнізону, представники громадських організацій, релігійних конфесій.

Керівництво області та міста представляли: заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, голова обласної Ради Сергій Свитко, заступник Вінницького міського голови Андрій Рева

— Вже минув рік з того часу, як пішов із життя наш земляк, льотчик першого класу підполковник Костянтин Вікторович Могилко. Відкриваючи цей меморіал ми віддаємо шану всім хто віддав своє життя за свій народ, свою Батьківщину, так як це зробив Костя. Він назавжди залишиться в нашій пам'яті гарним товаришем та командиром, на його прикладі ми виховуємо майбутнє покоління захисників Вітчизни та неба, — зазначив начальник штабу — перший заступник начальника авіації Командування Повітряних Сил генерал-майор Ігор Янушевич.

Під час церемонії відкриття пам'ятника у небі пролетів військово-транспортний літак Ан-30 з ескадрильї «Блакитна стежа» за штурвалом та вскладі екіпажу якого були вихованці та брати по небу Героя України підполковника Костянтина Могилка.

Довідка. Рік тому, 6 червня 2014 року, о 17 годині 12 хвилин в районі міста Слов'янськ проросійські терористи збили військовий літак Ан-30Б бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Попри смертельну небезпеку, втрачаючи дорогоцінні секунди, протягом яких було можливо врятуватися, екіпаж відвів від міста ушкоджений літак, щоб не допустити жертв серед мирного населення Слов'янська. П'ять з восьми членів екіпажу героїчно загинули, у тому числі — командир транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа»

Указом Президента України № 545 від 20 червня 2014 року командиру транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» бригади транспортної авіації підполковнику Могилку Костянтину Вікторовичу присвоєно звання Герой України (посмертно).

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Принимаем платежи в сети ...

КОМЕНТАРІ