Санітарно-епідемічна ситуація на Вінниччині є стабільною

Санітарно-епідемічна ситуація на Вінниччині є стабільною

09.06.15 16:44 0 595
За інформацією Головного управління Державної санепідслужби у Вінницькій області, упродовж тижня спалахів інфекційних захворювань та масових інфекційних отруєнь на території області не виникало.

З початку року на території Вінницької області зареєстровано 21 нозологію інфекційних захворювань. Даними хворобами, без урахування грипу та ГРВІ, перехворіло2761 особи проти 2692 за аналогічний період минулого року. Рівень загальної інфекційної захворюваності у порівнянні із 2014 роком зріс на 2,5%. В усіх вогнищах інфекційних захворювань проведено комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

За останній тиждень не зареєстровано жодного випадку лабораторно підтвердженого сказу тварин, з початку року – 56 випадків (за аналогічний період 2014 року – 55 випадків).

Випадків сказу серед людей не виникало. Курс антирабічних щеплень отримує 76 осіб, які контактували зі скаженими тваринами.

Основні заходи, проведені Держсанепідслужбою Вінницької області за звітний тиждень: в ході здійснення держсанепіднагляду перевірено (позапланово, згідно заяв) 260 суб'єктів господарювання, в т.ч.: закладів відпочинку та оздоровлення дітей – 207; лікувально-профілактичних закладів – 13; промислових підприємств – 1; харчових об'єктів – 3; інших – 36.

Станом на друге червня 2015р. була запланована робота 203 пришкільних таборів. За результатами проведених перевірок та лабораторних досліджень питної води припинена робота 19 таборів відпочинку (11 – в Іллінецькому районі та 8 – в Оратівському район)і. В даних закладах дослідження питної води не відповідали нормативним вимогам по бактеріологічних та хімічних показниках. На адреси керівників направлені приписи щодо усунення виявлених порушень.

Влітку планується оздоровлення дітей 13 стаціонарних таборів та 2 закладів, які підпорядковані УМВС та Укрзалізниці. Продовжується робота 6 профільних дитячих санаторіїв, підпорядкованих ДОЗК ОДА, готується до відкриття ще 3 сезонних дитячих санаторії.

За звітний тиждень спеціалістами Держсанепідслужби області проведено 207 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення згідно заяв власників чи керівників закладів. На кожен заклад підготовлені листи з вимогами до відкриття та функціонування. Керівникам доведені умови створення безпечних умов щодо організації харчування та відпочинку дітей. Підготовлено 22 приписи щодо усунення порушень, виявлених при перевірках. Досліджено 278 проб питної води по бактеріологічних показниках, з них не відповідали нормативам – 31 (11%), та 271 проба по санітарно-хімічних показниках, не відповідали нормативам – 39 (14,4%). Розглянуто 4 звернення громадян, які надійшли безпосередньо в Держсанепідслужбу області.

Лабораторно досліджено 6487 проб об'єктів навколишнього середовища. Перевищення гігієнічних нормативів встановлено в 253 пробах, що склало (3,9%).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ