Рятувальники занепокоєні: перший випадок загибелі дітей на водоймах влітку!

Рятувальники занепокоєні: перший випадок загибелі дітей на водоймах влітку!

09.06.15 14:40 0 647
З початком купального сезону люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Не замислюючись над правилами безпечної поведінки, купаються у необладнаних місцях, нерідко - у стані сп’яніння, пірнають у воду з човнів та урвищ, запливають далеко від берега. Така необачність стає причиною трагічних наслідків. Лише впродовж 2014 року в Україні на водних об’єктах загинуло 362 людини, серед яких 121 дитина. 7 дітей минулого літа потонуло на Житомирщині.

Нажаль і в нашій області цього року є перші жертви відпочинку на воді. На річках, кар’єрах та ставках тільки за період з 25 травня по 7 червня загинуло семеро осіб, серед яких двоє дітей.

Нещасний випадок з дітьми стався 7 червня поблизу с. Рудня Фасівська Володарсько-Волинського району. 5-річний хлопчик приїхав у гості до бабусі із Коростенського району та з відома дорослих вирушив на рибалку разом з 8-річним місцевим жителем. Коли о 19 годині діти не повернулися, схвильовані родичі розпочали пошуки. Побачивши на березі річки Тростяниця знайомі речі, один із родичів зайшов у воду та майже одразу виявив на дні бездиханне тіло молодшого хлопчика. Зрозумівши, що там може бути ще одна дитина, чоловік за допомогою грабель обстежив дно водойми і натрапив на тіло старшого хлопчика. Усі обставини події з’ясовуються.

Аби попередити нещасні випадки під час відпочинку на водоймах, рятувальники радять дотримуватись правил безпечної поведінки. Батькам - не залишати дітей поблизу води без нагляду і переконатися, що їхнє дозвілля буде безпечним. Якщо діти не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега.

Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Як свідчить аналіз, трагедії на воді трапляються саме в місцях стихійного відпочинку населення на воді. Купатися безпечно лише там, де є рятувальні пости, а отже і обстежене дно водойм, є можливість своєчасно отримати допомогу, в тому числі і медичну.

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: за ...
Наступна новина: До школи-інтернату на ...

КОМЕНТАРІ