В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у нараді щодо забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах

В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у нараді щодо забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах

09.06.15 12:51 0 697
Задля недопущення виникнення пожеж в лісових масивах та недопущення загибелі людей на воді у всіх районах Чернівецькій області проводиться активна цілеспрямовано робота, до якої залучаються представники різних сфер зайнятості. Так, наприклад, працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області взяли участь у нараді, яка проводилася в Кіцманській районній державній адміністрації під головуванням Голови РДА Івана Друцула. Окрім рятувальників, в на засіданні також були присутні і голова районної комісії ТЕБ та НС Юрій Косар, співробітники районної державної адміністрації, представники релігійних конфесій Кіцманського району.

В ході проведення наради присутні розглядали питання щодо забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах району, недопущення загибелі людей на водоймах краю та навчання громадян правил безпечної поведінки під час відпочинку на природі. Усі дані питання є надзвичайно актуальними із настанням пожежонебезпечного періоду та купального сезону. Рятувальники зазначили, що люди часто не розуміють того, що в спекотну погоду велика лісова пожежа може розпочатися з маленької іскри від вогнища чи необережно кинутого недопалку або сірника. Разом з цим, в літню пору можна спостерігати як люди відпочивають на воді у непризначених для цього місцях. Тому, за словами фахівців Кіцманського районного відділу Управління ДСНС, дуже важливо проводити агітаційно-роз’яснювальну роботу із громадянами. При цьому необхідно застосовувати можливості засобів масової інформації.

Окремо рятувальники звернулися і до представників релігійних конфесій району з проханням доводити інформацію попереджувального характеру і під час богослужінь у храмах, особливу увагу звертати на правилах безпеки під час відпочинку в лісі та на воді. «Церква завжди займала в українців особливе місце. Тому до слів священнослужителів вони обов’язково прислухаються. Так, спільними зусиллями ми зможемо запобігти біді» – сказав начальник Кіцманського районного відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У неділю закарпатські ...

КОМЕНТАРІ