Чернівецька область: за останні 4 доби виникло 9 пожеж

Чернівецька область: за останні 4 доби виникло 9 пожеж

09.06.15 14:35 0 660
За останні 4 доби на території Чернівецької області сталося 9 пожеж. Так, 5 червня у селі Стара Красношора Сторожинецького району вогнем була охоплена літня кухня. Оскільки в конструкціях споруди було багато дерев’яних елементів, вогонь швидко поширювався по всій будівлі. Цьому сприяло те, що на території господарства нікого не було і пожежу помітили сусіди вже тоді, коли полум’я перекинулося на зблоковані із літньою кухнею житловий будинок та господарську будівлю. Загальна площа пожежі склала понад 200 кв.м.. На ліквідацію пожежі були направлені рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець та місцеві пожежні команди смт. Красноїльськ та села Чудей. Рятувальники зупинили розповсюдження полум’я в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому небезпека була ліквідована.. Вогнем знищено покрівлю житлового будинку та літньої кухні, частково господарську будівлю.

Того ж дня ще одна господарська будівля горіла у селі Рукшин Хотинського району. Як з’ясувалося, домовласник спалював сміття поруч із будівлею і залишив вогнище без нагляду, відлучившись по справах. В цей час через сильний вітер полум’я перекинулося на сіно, яке зберігалося всередині споруди та поширилося по самій господарській будівлі. Окрім цього, існувала загроза розповсюдження пожежі на розташований поруч житловий будинок. Рятувальники міста Хотин та місцева пожежна охорона села Рукшин, які були направлені на за місцем виклику, оперативно ліквідували пожежу. Вогнем знищено частково покриття господарської будівлі, пів тонни сіна. Бійці ДСНС врятували від знищення 2 будівлі.

6 червня у Чернівцях по вул. Руданського сталася пожежа на балконі квартири на другому поверсі чотириповерхового житлового будинку. Пожежа сталася через те, що домовласник на балконі намагався розпалити газову грілку, використовуючи при цьому легкозаймисту речовину. Проте внаслідок необережного поводження з нею стався спалах, через що чоловік отримав опіки двох рук, обличчя та шиї, а вогонь перекинувся на речі, які зберігалися на балконі. Рятувальники ліквідували пожежу, запобігши поширенню полум’я. Вогнем знищено речі домашнього вжитку. Стан чоловіка середньої важкості.

Всього в ході ліквідації пожеж рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області зберегли від знищення 5 будівель та 2 автомобілі. Загиблих внаслідок пожеж немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Романюк візьме ...
Наступна новина: Рятувальники занепокоєні: ...

КОМЕНТАРІ