У Рівненській області за втручання прокурорів розірвано договори оренди приміщень шкіл вартістю 170 тис грн для подальшого використання їх в інтересах учнів

У Рівненській області за втручання прокурорів розірвано договори оренди приміщень шкіл вартістю 170 тис грн для подальшого використання їх в інтересах учнів

09.06.15 16:40 0 623
З метою захисту державних та суспільних інтересів органами прокуратури Рівненської області ініційовано припинення в судовому порядку незаконного використання приміщень шкіл у м. Рівне, Дубровицькому та Корецькому районах.

Як пояснила виконувач обов'язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Рівненської області Надія Дроган, низку приміщень загальноосвітніх навчальних закладів місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надали в оренду юридичним особам для використання не за призначенням, що є порушенням вимог ст. 63 Закону України «Про освіту».

- В одній із шкіл м. Рівне орендар розмістив столярний цех, ще у двох школах районних центрів свою діяльність здійснювали станції телефонного зв`язку. А такий стан справ унеможливлював реалізацію загальноосвітніми закладами навчальних цілей та прямо порушував норму закону, - розповіла прокурор.

У зв'язку з цим прокурорами м. Рівне, Дубровицького та Корецького районів до Господарського суду Рівненської області заявлено три позовні заяви про визнання недійсними договорів оренди зазначених шкільних приміщень загальною вартістю 170 тисяч гривень та повернення їх у комунальну власність.

Станом на позовні вимоги прокурорів судом задоволені. Два судових рішення про повернення майна школам вже вступили в законну силу.

- Зокрема, Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, яким позовні вимоги прокурора м. Рівне повністю задоволено та постановлено розірвати договір приміщення школи вартістю 103 тис грн та повернути його у комунальну власність Рівненської міської ради, - повідомила Надія Дроган.

Таким чином завдяки органам прокуратури Рівненщини майно шкіл у подальшому використовуватиметься в інтересах учнів.

На даний час робота на вказаному напрямі триває. З метою недопущення порушення прав дітей прокурорами підготовлено ще низку аналогічних позовних заяв.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Санітарно-епідемічна ...

КОМЕНТАРІ