У Рівненській області робота мобільної групи з переселенцями триває

У Рівненській області робота мобільної групи з переселенцями триває

09.06.15 11:09 0 709
Мобільна група Рівненського міського центру зайнятості з питань комплексного сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб працювала 6 червня в обласній бібліотеці, де щотижня збираються переселенці зі Сходу.

У Рівненському міському центрі зайнятості проводять системну роботу з надання переселенцям інформаційно-роз'яснювальних послуг як безпосередньо у центрі зайнятості, так і у виїзному режимі в місцях тимчасового розміщення.

Переселенцям роз'яснили умови реєстрації в центрі зайнятості, перелік необхідних документів, законодавчі засади та гарантії зайнятості для внутрішньо переміщених осіб, розповіли про послуги служби зайнятості. Сприяючи у працевлаштуванні, служба зайнятості надає зареєстрованим безробітним, у тому числі особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, соціальну послугу з організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації та видає ваучери для підтримання конкурентоспроможності осіб, віком більше 45 років на ринку праці незалежно від місця їх проживання чи перебування.

Для переселенців підготували інформаційні бюлетені з переліком актуальних вакансій, заявлених роботодавцями міста.

Окрім того, спеціалісти міського центру зайнятості зазначили, що інформацію про послуги державної служби зайнятості та актуальні вакансії можна отримати на Інтернет-потралі «Труд» (www.tryd.gov.ua). База вакансій оновлюється щодня.

Загалом у зустрічі взяли участь 19 переселенців. Робота з інформування та надання консультацій триває, в тому числі й у місцях компактного проживання вимушено переміщених осіб.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ