Закарпаття: на Іршавщині протестують проти свавілля влади

Закарпаття: на Іршавщині протестують проти свавілля влади

09.06.15 10:58 0 686
6 червня 2015 року на Іршавщині в селі Осій оголошено безстрокову акцію протесту проти свавілля місцевої влади. Учасники мітингу організували чергування на землі, яка стала ласим шматком для владників. Протестувальники висунули низку вимог, які давно вже мала виконати місцева влада.

Мешканці с. Осій звернулися по допомогу до районної організації Всеукраїнського обєднання "Свобода". Разом активісти перекрили дорогу до заповідника, тим самим обмежили доступ до території "Зачарованого краю". В заповіднику розташовані п'ять турбаз, які без відповідних очисних споруд скидають всі промислові стоки в річку Синявка.

Протягом останніх декількох років ці дії горе-підприємців призвели до небезпечного зростання рівня забруднення річки. Всі намагання громади та власників турбаз розв'язати проблему не дали результату. Після того, як до розв'язання конфлікту долучилися націоналісті, було ініційовано загальні сільські збори, де громада висунула чіткі умови до власників туристичних баз та райдержадміністрації. Виконання умов дозволить розблокувати проїзд до урочища "Кам'янка".

Свободівці разом з односельцями зачитали короткий список вимог: "Налагодити всі очисні споруди відповідно до норм. По-друге, відремонтувати дорогу, по-третє – нараховувати частину прибутку від роботи туроб'єктів до сільського б'юджету. На жодна із турбаз не зареєстрована в Іршавському районі, відповідно, і податок сплачують за місцем реєстрації. Крім того, біля турбаз уподобали земельні ділянки представники прокуратури, РДА й влади нашого району. Ці землі в селі Осій захопили без погодження із громадою, з порушенням всіх екологічних норм. Так само не сплачується податок до б'юджету села. Крім того, один із підприємців, Михайло Питровцій, проігнорував вимогу громади спинитись та показати дозвільні документи на право власності, натомість, загрожуючи здоров'ю людей, зламав позашляховиком шлаґбаум, який встановили протестувальники. Ці дії та зухвала поведінка лише загострюють конфлікт", – зазначив керівник районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Буковина: в рамках акції ...

КОМЕНТАРІ