Закарпаття готове до реалізації нових проектів з угорськими партнерами

Закарпаття готове до реалізації нових проектів з угорськими партнерами

09.06.15 09:15 0 569
Голова обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч з міністерським комісаром, виконавчим директором Угорського центру розвитку Анталом Кішшем та народним депутатом України Василем Брензовичем. Також на зустрічі були присутні перший заступник голови облради Михайло Попович та Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаі. Йшлося про розробку нових транскордонних проектів.

Володимир Чубірко зазначив, що наш край зацікавлений в нових проектах співпраці з сусідніми областями Угорщини. «Нещодавно підписали протокол співробітництва з областю Саболч-Сотмар-Берег, де обумовлені наші спільні кроки співпраці. Зацікавлені в грантових проектах ЄС, спільній позиції при подачі заявок. Ми вибороли свій шлях до Європі і тепер нам потрібен досвід на цьому шляху. Закарпаття може стати містком до Європи, і і в першу чергу завдяки новим контактам з європейськими регіонами», – вважає керівник ради.

Антал Кіш зазначив, що Угорщина й надалі планує укріпляти зв'язки з Україною , в тому числі й із Закарпаттям. «Цього року відкриваються нові фінансові можливості для вашої країни. Це гранти для освіти, науки, соціальним питанням. Чотири великі програми для України вже працюють, але будуть й нові. До грантових проектів можливо долучати міста й села Закарпаття у рамках розвитку транскордонного співробітництва. Прикордонні регіони мають додаткові можливості розвитку за рахунок коштів Європи», – каже міністерський комісар.

Прес-служба облради

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Стрийському ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ