Інтернет-банкінг: основні переваги в користуванні

Інтернет-банкінг: основні переваги в користуванні

10.06.15 00:18 0 890
Сьогодні банки в Україні все більше починають користуватися такою технологією, як інтернет-банкінг. Дане явище являє собою банківське обслуговування через інтернет. До речі, майже десять банків України (наприклад, Приват Банк: privat24.ua, УкрСибБанк: my.ukrsibbank.com, та інші) надають ці послуги, що дозволяє банківські послуги зробити значно зручними, тому що ви можете здійснити їх в будь-якій точці, де є доступ до мережі інтернет. Сучасні технології дозволяють значно скоротити використання паперу, а ще й зекономити як ваш час, так і свій. Набагато простіше зайти в інтернет в себе дома, ніж йти в банки та простояти там довжелезні черги.

Коли відбувається обслуговування клієнтів через інтернет, то банк гарантує вам дотримання основних принципів. До таких, зокрема, відносять:

1. Всі клієнти повинні мати доступність під час користування послугами в інтернеті. Це означає, що не повинно бути обмежень чи переваг для деяких клієнтів. Всі є рівними, незалежно від того, який клієнт має статутний капітал чи який вид господарської діяльності він веде.
2. Засвоєння банківських продуктів, а ними є послуги, повинно відбуватися просто та швидко. Мається на увазі, що клієнт не повинен витрачати свій час на те, щоб годинами розбиратися з банківськими послугами.
3. Банк, в свою чергу, гарантує кофідеційність інформації, що стосується клієнтів, їх роботи та їхніх контрагентів від несанкціонованого доступу.
4. Всі операції, які здійснюються клієнтами обовязково мають відображатися у банку «in real time».
5. Непогано було б, якби банки надавали всі послуги як і у відділені, так і через інтернет. На жаль, це питання залишається невирішеним, тому що вітчизняне законодавство є недосконалим, що відповідно створює пені проблеми із ідентифікацією особи.
6. Цілісність інформації повинна бути збережена та ніким не порушена.
7. Аутентифікація являє собою один із обовязкових принципів. Під ним розуміється впевненість в тому, що сторони, які беруть участь в операції повинні бути тими, за кого себе видають.
8. Та інші.

Основними перевагами користування системою інтернет-банкінг є:

1. Ви маєте можливість значно зекономити час, тому що не витрачаєте його на дорогу та черги.
2. Найголовніше те, що ви відчуваєте комфорт. Мається на увазі, що можна виконувати банківські операції круглосуточно.
3. Ви маєте можливість отримати більший дохід, тому що в інтернеті на вас чекають набагато вигідніші умови на переказ, депозит та інші.
4. Операції можна здійснювати всього за декілька хвилин. Вони являються дуже простими у користуванні.
5. Функціональність банківської системи, тобто ви можете здійснювати будь-які операції, починаючи від перегляду балансу на вашому рахунку та закінчуючи відкриття депозитів чи переказу коштів.
6. Безпечне користування. Клієнту видається спеціальний сертифікат, і пароль, який знає лише він.
7. Приємний вигляд дизайну.

Яким чином можна розпочати роботу в інтернет-банкінгу?

Для того, щоб розпочати роботу в інтернет-банкінгу вам потрібно:

1. Підписати відповідний договір у відділенні відповідного банку.
2. Обрати інтернет-банкінг на веб-сайті банку.
3. Ввести логін, що вказаний у договорі. Після чого ви отримуєте смс-повідомлення, в якому зазначено ваш пароль.


Источник: https://my.ukrsibbank.com/ua/personal/operations/account_managment/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ