В Закарпатській області поляки реконструюють водогін у Хусті

В Закарпатській області поляки реконструюють водогін у Хусті

10.06.15 09:48 0 639
Торік Хуст виграв грант на впровадження інноваційних заходів з водопостачання. У цьому році межах проекту з містом – побратимом Лєско (Республіка Польща) почалась планова реконструкція системи водогону на десяти міських вулицях, що дозволить, припинити, хоч і частково, втрати води через пориви та зменшити споживання електроенергії при транспортуванні води мережею.

-Наразі триває активна фаза робіт. Новий водопровід у 2015 році повинні отримати мешканці спільного мікрорайону Пирогова, вулиць Шевченка, Мічуріна, Червонодеревщиків та інших. Слід зазначити, що торік КП Хустський водоканал спільно з мешканцями вулиць Орлая, Лучкая, Довговича, Гренджі-Донського Вокзальної, Пирогова 27 а, Кубинця, Калина, Мазепи, Ватутіна, Добрянського, Конституції, Карпатської України (матеріал закуповували самі хустяни) замінено 2,5 км водопроводів та 0,5 км каналізаційних мереж. Коштом міського бюджету частину водопровідних мереж замінили на вул. Керамічній (982,723 тис. грн.), вул. Слов'янській (165,691 тис. грн.). Також на завершено будівництво водопроводу та каналізаційної системи на вул. Тімірязєва, (ромська школа). Крім того, виготовлено кошторис та проведено експертизу проектів: «Рекультивація міського сміттєзвалища у м. Хуст Закарпатської області. I черга» (40,664 тис. грн.), «Руїни Хустського замку» (41,400 тис. грн.), «Реконструкція ділянок міських водогонів на вул. М.Аркаса та П.Могили» (20,00 тис. грн.), «Реконструкція дорожнього покриття на вул. М.Аркаса та П.Могили» (24,00 тис. грн.), «Будівництво каналізаційної мережі вул. 9-го Травня, Возз'єднання, Дружби, Космонавтів, Гагаріна, Гоголя, Кутузова, О. Невського, – розповів для редакції новин «Карпатського об'єктива» керуючий справами Хустського міськвиконкому Василь Сабадош.

До слова, у місті над Тисою цьогоріч планується також реконструювати кілька ділянок каналізаційної мережі, адже оновленням системи очисних споруд у Хусті не займалися вже більше двох десятиліть.

Читайте також:

Хустський ресторан «Верховина» пішов «з молотка»

Марина АЛДОН

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ