У Рівненській області за трояндами доглядають безробітні

У Рівненській області за трояндами доглядають безробітні

10.06.15 15:52 0 635
Протягом 13 років триває співпраця Рівненського міського центру зайнятості та міського тресту зеленого господарства в проведенні громадських робіт. Відповідно до договору, укладеного у цьому році, на роботи з благоустрою обласного центру працевлаштовані 14 безробітних.

Однією з послуг служби зайнятості, яка допомагає шукачеві роботи підтримати себе матеріально та не втратити мотивацію до трудової діяльності, є громадські роботи.

Безробітні, які скористалися такою можливістю заробити, мають не лише особисту вигоду, а й приносять користь усім жителям Рівного. Вони допомагають зробити місто ошатним та чепурним: скошують траву на газонах, висаджують квіти, доглядають за трояндами на Майдані Незалежності та Майдані Просвіти, виконують інші роботи.

Крім того, участь у громадських роботах може стати чудовою основою для того, щоб отримати постійне місце праці. Троє колишніх безробітних, які перебували на обліку в міському центрі зайнятості, поповнили колектив КП «Рівненський міський трест зеленого господарства».

Фінансування громадських робіт здійснюється пропорційно за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. На оплату праці безробітних за виконання таких робіт у квітні-травні цього року використано 40 тисяч гривень, у тому числі 20 тисяч гривень коштів Фонду.

Довідково.

Оплачувані громадські роботи – загальнодоступні види робіт, які організовують для надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості шукачів роботи на добровільних засадах. Вони не є роботами за сумісництвом, а прирівняні до основного місця роботи, тому на громадян поширюються всі соціальні гарантії, передбачені законодавством про оплату праці та Кодексом законів про працю.

Якщо Вас зацікавила інформація щодо участі в оплачуваних громадських роботах, що організовує Рівненський міський центр зайнятості, звертайтесь: м. Рівне, вул. Кавказька. 4 або за телефоном 63-36-28.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ