У Рівному відбувся І соціально-культурний фестиваль громадських ініціатив 
 людей з інвалідністю «Парафест - Рівне 2015»

У Рівному відбувся І соціально-культурний фестиваль громадських ініціатив людей з інвалідністю «Парафест - Рівне 2015»

10.06.15 16:15 0 566
Метою проведення фестивалю було поширення інформації про громадські організації інвалідів Рівненщини та організації, які працюють з інвалідами, їх діяльність, цілі та досягнення, пропагування активної суспільної та життєвої позиції людей з інвалідністю, формування у широкого загалу суспільства гуманістичних цінностей у відношенні до людей з інвалідністю, ознайомлення з життям, потребами, діяльністю та творчими здобутками інвалідів.

В ході проведення фестивалю 7 червня рівняни ознайомились з мистецькою, декоративно-ужитковою та художньою творчістю людей з інвалідністю та побачили концерт за участю творчих колективів територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату м. Рівного, Рівненського учбово-виробничого підприємства УТОС та Рівненської обласної організації УТОС, Громадської організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін», Громадської організації «Спілка батьків дітей-інвалідів із захворюваннями ЦНС «Стежкою добра», Рівненського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів по зору «Генерація успішної дії», Рівненської обласної організації УТОГ та Рівненського навчально-виробничого підприємства УТОГ, Рівненської обласної благодійної організації пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини», Благодійного фонду взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом «Погляд» та Центру соціально-духовної адаптації інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату «Ти не один» при НРГ ЄХБ «Дім Євангелія». Виступи вразили майстерністю та стали поштовхом для переоцінки життя присутніх на заході.

Організаторами Фестивалю були ГО Рівненське товариство «Родина Кольпінга», Рівненський міський палац дітей та молоді, Рівненський інститут Університету Україна, громадські організації людей з інвалідністю. Для організації заходу (оплата виготовлення сіті-лайтів, буклетів та придбання дипломів) з міського бюджету була надана фінансова підтримка в сумі 6200,00 грн.

8 червня учасники фестивалю під час проведення конференції «Співпраця з громадськими організаціями інвалідів як чинник соціалізації та вирішення проблем інвалідів» обмінялися досвідом та окреслили спільну стратегію розвитку громадських організацій інвалідів.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ