Волинська область: рятувальники приділяють посилену увагу безпечному відпочинку на воді у дитячих оздоровчих таборах

Волинська область: рятувальники приділяють посилену увагу безпечному відпочинку на воді у дитячих оздоровчих таборах

10.06.15 18:37 0 565
9 червня рятувальники Луцького міськвідділу ДСНС України у Волинській області провели рейдову перевірку з метою з’ясування дотримання вимог безпеки під час відпочинку на воді у дитячому оздоровчому таборі «Сонячний», розташованого неподалік обласного центру у селі Гаразджа.

Ще напередодні відкриття табору рятувальники ретельно вивчили ситуацію щодо створення безпечних умов для відпочинку, зокрема, й купання дітей у водоймі на території «Сонячного». Оскільки стан безпеки відповідав вимогам та нормам, сезон оздоровлення стартував вчасно. А нині рейдова група не тільки ознайомилася із функціонуванням табору та дотриманням безпеки у дії, але й провела роз’яснювальну роботу із дітьми, які там відпочивають та персоналом.

Найперше співробітники ДСНС оглянули рятувальний пост на території пляжу та переконалися, що матроси-рятувальники, які пильнують за безпекою дітей на воді, забезпечені необхідним спорядженням: човном, рятувальними жилетами та кругами. Заодно й проінспектували рівень підготовки матросів-рятувальників щодо правил безпечної поведінки на воді, порятунку потопаючих та надання невідкладної медичної допомоги.

Працівники Служби «101» провели бесіди зі старшими змін, зазначивши, що безпечний відпочинок дітей – першочергове завдання.

Учасники рейдової групи оглянули встановлені на пляжі стенди з наочними матеріалами щодо дотримання правил безпеки під час купання, а також рекомендації, як запобігти тепловому удару та як надати першу долікарську допомогу при найбільш поширених травмах.

Оскільки, крім купання, хлопчики та дівчатка мають можливість плавати на байдарках, катамарані та човні, рятувальники наголосили матросам на неухильному контролі за безпекою дітей під час перебування на плавзасобах.

Рятувальники акцентували увагу адміністрації табору до максимального створення безпечних умов, оскільки це головна передумова якісного оздоровлення та відпочинку підростаючого покоління.

Співробітники ДСНС нагадали дітям, які купалися та засмагали на пляжі, основні правила безпеки, закликали неухильно їх дотримуватися та вручили листівки з основними постулатами безпечної життєдіяльності.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівчанам радять ...

КОМЕНТАРІ