Цієї неділі на Прикарпатті вперше в Україні відбудеться фестиваль дзвонарів

Цієї неділі на Прикарпатті вперше в Україні відбудеться фестиваль дзвонарів

10.06.15 13:54 0 554
14 червня в Гошівському монастирі на Ясній Горі (с.Гошів, Долинський р-н, Івано-Франківська обл.) відбудеться І-ий міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва "Дзвони Ясної Гори єднають усіх".

Фестиваль організовано в рамках культурної частини проекту з розвитку Івано-Франківської області "Єврокарпатська ініціатива".

Програмою фестивалю передбачено проведення наукового семінару з історії дзвонів і дзвонового мистецтва, концерт карильйонної музики за участі дзвонарів із різних країн, майстер-класи від провідних українських дзвонарів Волинського Науково-методичного центру дзвонового мистецтва, а також – від майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Крім того, за участі служителів монастиря відбудеться Божественна Літургія та благословення Найсвятішими Тайнами.

Гошівський греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого – один із центрів паломництва на Західній Україні. Гошівська ж ікона Божої Матері – серед найшановніших реліквій католицької церкви. Святий образ, до якого вже три століття з молитвою прибувають паломники звідусіль, неодноразово підтверджував свою чудотворну здатність. У 2009 році Папа Римський Бенедикт XVI благословив і освятив золоті корони для Гошівської ікони та прилучив монастир до Маріїних відпустових місць Католицької церкви в усьому світі.

Відтак, представники духовенства та організатори свята запрошують усіх охочих відвідати святиню, насолодитись краєвидами, що відкриваються з Ясної Гори та, звісно, дзвоновим мистецтвом.

До слова, карильйон, встановлений на дзвіниці Гошівського монастиря – унікальний музичний інструмент, лише другий такий на теренах України (після дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря в Києві). Дзвони для нього відливали в Бельгії на пожертви доброчинців. Усього карильйон об'єднує 52 дзвони, що дає можливість виконувати як церковні мелодії, так і твори класичної музики.

Управління культури Закарпатської ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ