В Луцьку у ЦНАПі відбувся семінар "Засади успіху місцевого самоврядування з врахуванням 25-ти річного досвіду Республіки Польща"

В Луцьку у ЦНАПі відбувся семінар "Засади успіху місцевого самоврядування з врахуванням 25-ти річного досвіду Республіки Польща"

10.06.15 10:00 0 573
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев та депутат міської ради Анатолій Пархом'юк взяли участь у семінарі "Засади успіху місцевого самоврядування з врахуванням 25-ти річного досвіду Республіки Польща". Участь у заході взяли науковці, громадські діячі, представники органів місцевого самоврядування з України та Польщі.

Під час заходу обговорили стан місцевого самоврядування в Україні та шляхи змін, умови функціонування місцевого самоврядування (приклад польсько-українського досвіду) тощо.

Учасників засідання привітав Тарас Яковлев. За його словами, приємно бачити у Луцьку колег з Волинської області та гостей з Польщі. Він зазначив, що в рамках заходу хочеться почути як проводилися реформи місцевого самоврядування в Республіці Польща. На його переконання, адміністративна реформа дала поштовх у розвитку сусідньої держави. Цей досвід корисно використати й нам у процесі зміни країни.

Перший заступник міського голови зауважив, що керівництво України прийняло рішення про передачу частини повноважень органам місцевого самоврядування. На його думку, у Києві зрозуміли, що на місцях краще орієнтуються в проблемах громади. “З усіма проблемами люди йдуть до міського, сільського голови, депутатів місцевих рад”, - зазначив він.

Тарас Яковлев зауважив, що важливим моментом є фінансове підсилення місцевого самоврядування. У цьому напрямку вже зроблені певні кроки, зокрема, внесені зміни у бюджетне та податкове законодавство. “Завдяки змінам вдалося збільшити бюджет розвитку. Йде наповнення від нових податків. Нині у нас перевиконання надходжень до бюджету”, - зауважив він.

Проте, перший заступник міського голови наголосив, що є проблеми з передачею окремих повноважень. На його переконання, міліція громадської безпеки має підпорядковуватися міському голові. Інші ж підрозділи правоохоронців мають вже підпорядковуватися МВС. Тарас Яковлев наголосив, що у міській громаді є проблеми з несанкціонованою торгівлею, незаконним паркуванням тощо.

Крім того, важливим питанням є й передача органам місцевого самоврядування повноважень у питаннях архбудконтролю. “Це проблема, адже ні міський голова, ні його заступники не знають, що і де будується, законність цих робіт”, - наголосив перший заступник міського голови.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернівці: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ