У Хмельницькому суд виніс вирок шахраям,які виманювали гроші у продавців домашніх тварин

У Хмельницькому суд виніс вирок шахраям,які виманювали гроші у продавців домашніх тварин

10.06.15 11:42 0 521
Один із зловмисників отримав 6 років позбавлення волі, його напарник —4.

Обоє засуджених родом із Донеччини. Не так давно звільнилися з місць позбавлення волі, де відбували покарання за вчинення тяжких злочинів. Один з них оселився у Хмельницькому та жив у громадянському шлюбі з місцевою дівчиною. Його 23-річний напарник приїхав у гості, та додому не поспішав.

Чоловіки не ускладнювали собі життя пошуком роботи, і щоб мати гроші на прожиття, почали дурити довірливих хмельничан. Їхніми жертвами були власники домашніх тварин. Шахраї шукали оголошення про продаж котів чи собак, телефонували та домовлялись про купівлю. Але зазвичай казали, що телефонують з іншого міста, тому гроші обумовлювали передати не з рук у руки, а перерахувати на картку.

Злодії обирали жертвами людей, які погано орієнтувалися у платіжних системах та карткових переказах. Вони по телефону інструктували людей, які операції виконати, щоб отримати гроші за тваринку. Якщо щось не виходило, то один із них приїжджав на місце, представлявся працівником банку та власноруч виконував усі маніпуляції з карткою. Але замість того, щоб отримати певні кошти на рахунок, довірливі власники домашніх тварин позбувалися усіх своїх заощаджень. Так, у випадку з продажем персидського кошеняти потерпілі замість того, щоб отримати 500 гривень, позбулися майже 7 тисяч.

Під час вчинення чергового злочину у листопаді минулого року кримінальний дует був затриманий працівниками Хмельницького міськвідділу міліції. Нещодавно апеляційний суд Хмельницької області розглянув матеріали провадження і засудив одного із чоловіків до 6 років позбавлення волі, його напарника — до 4-х.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Загиблому військовому ...
Наступна новина: На Вінничині дії населення ...

КОМЕНТАРІ