В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрівся з віцемаршалеком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабчуком

В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрівся з віцемаршалеком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабчуком

10.06.15 14:05 0 617
Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з делегацією Люблінського воєводства на чолі з віцемаршалеком Кшиштофом Грабчуком. Учасники зустрічі обговорили ситуацію в Україні та питання впровадження реформ.

Микола Романюк привітав гостей у місті Луцьку та побажав гарного перебування. Наголосив, що нині ситуація в Україні складна. “Найбільшою проблемою є війна. Постійно гинуть люди. І це боляче та страшно для всіх. На жаль, ми уже похоронили 25 лучан, які загинули у зоні АТО”, - зазначив він. Микола Романюк подякував польському народові за підтримку у цей непростий період Української держави. Він наголосив, що Польща і Литва активно підтримують нас.

Віцемаршалек Люблінського воєводства Кшиштоф Грабчук погодився, що Україна переживає важкі часи. На його переконання, впроваджувати реформи добре, коли в країні є спокій та гроші. Однак, зараз Україна витрачає значні ресурси на власну армію та військові дії.

Проблемою Кшиштоф Грабчук назвав й значну роздробленість громад, адже кошти розсіюються.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що в Україні працюють над об'єднанням громад. Нині йде роз'яснення переваг цього. За його словами, окремі керівники громад виступають категорично проти, однак, більшість розуміє переваги. Микола Романюк наголосив, що держава стимулює громади до об'єднання.

Наголосив міський голова на перших результатах внесення змін до бюджетного та податкового законодавства. Він зазначив, що вдалося збільшити бюджет розвитку порівняно з минулим роком. За його словами, введені нові податки, які наповнюють бюджет.

Навів приклад Норвегії, де середня громада становить близько 5-7 тисяч осіб. Вони не зупиняються і хочуть збільшити до 15 тисяч. В Україні ж ситуація інша, адже громада може мати й менше 1000 осіб.

Микола Романюк переконаний, що необхідно впроваджувати реформи в країні, бо так далі бути не може.

На завершення зустрічі Микола Романюк й Кшиштоф Грабчук обмінялися символічними подарунками.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Де вигідніше купувати ...

КОМЕНТАРІ