Вінничина: формування «Стратегії збалансованого регіонального розвитку області на період до 2020 року» наближається до фінішу (+фото)

Вінничина: формування «Стратегії збалансованого регіонального розвитку області на період до 2020 року» наближається до фінішу (+фото)

10.06.15 09:17 0 643
Про це, на прес-конференції, що відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, повідомив директор Департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Олександр Якубик. За його словами, документ, над яким фахівці та громадськість працювали понад півроку, буде представлено депутатському корпусу для затвердження на червневій сесії обласної Ради.

Олександр Якубик особливо наголосив на тому, що проект Стратегії області адаптовано відповідно до державної Стратегії, а програми розвитку та проекти, передбачені документом, торкнуться всіх політичних, економічних та соціальних питань.

У «Стратегії збалансованого регіонального розвитку області на період до 2020 року» передбачено 6 стратегічних цілей і 23 операційних цілей, досягнення яких дасть можливість вирішити значну кількість проблем у всіх сферах життєдіяльності регіону.

«В ході ряду засідань робочих груп, громадських слухань та обговорень було напрацьовано такі стратегічні цілі, як забезпечення безпеки життєдіяльності населення області; зростання конкурентоспроможності економіки області; залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин; екологічна безпека навколишнього середовища; розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області; розвиток місцевого самоврядування. Децентралізація влади та міжбюджетних відносин. Головною ж метою Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року – є підвищення якості життя та добробуту населення шляхом гармонійного соціально-економічного розвитку міст, районів, селищ і сіл Вінниччини» – наголосив Олександр Якубик.

Директор департаменту регіонального економічного розвитку наголосив, на тому, що після того, як Стратегію затвердить сесія обласної Ради,буде напрацьована система заходів по реалізації пріоритетних цілей документа. В рамках документа реалізовуватимуться різноманітні програми, під які залучатимуться власні кошти громади, бюджетні та інвестиції.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что представляет собой ...
Наступна новина: В Ужгороді латають ...

КОМЕНТАРІ