На Вінничині крок за кроком відбудовуємо систему,яка б дала певність у нашій спроможності захистити рідну землю,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині крок за кроком відбудовуємо систему,яка б дала певність у нашій спроможності захистити рідну землю,- Валерій Коровій (+фото)

10.06.15 08:55 0 598
9 червня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав полігон поблизу Гайсина, де нині тривають командно-штабні навчання з територіальної оборони.

Саме тут 389 військовозобов'язаних – рота охорони з Крижопільщини та загін оборони Гайсинського району - з 5 по 12 червня, у рамках другого етапу штабних навчань, проходять тренування за 8 видами військової підготовки.

Керівник Вінниччини ознайомився з ходом здійснення командно-штабних навчань, відвідавши усі локації підготовки та поспілкувавшись із військовозобов'язаними.

«На папері є відпрацьована схема дій, і для нас принципово важливо теоретичні позиції відпрацювати безпосередньо на практиці, - прокоментував подію голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Це має дуже вагоме значення, тому що такі навчання проводяться вперше. Важливо, що ми відпрацьовуємо механізм взаємодії військових комісаріатів, підрозділів обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, районних адміністрацій від проведення мобілізації, розміщення військовозобов'язаних до забезпечення навчання і відпрацювання тих практичних навиків, які є».

Коментуючи загальну ситуацію щодо готовності Вінниччини до дій у надзвичайних ситуаціях, Валерій Коровій відзначив, що на території області дислокується Могилів-Подільський прикордонний загін, розміщені підрозділи МВС України «Ягуар» та в/ч 3008, сформована 59-а бригада з місцем дислокації у місті Гайсин. «Тож крок за кроком ми відбудовуємо систему, яка б дала нам певність, що у випадку надзвичайної події ми зможемо захистити рідну землю», - підкреслив голова ОДА.

Як зазначив обласний військовий комісар Геннадій Долгашов, на період проведення навчань задіяні у цих заходах підрозділи 100 %-во забезпечені всім передбаченим за табельними штатами майном: і речовим, яким рота охорони забезпечена коштом обласного бюджету, і майном зв'язку, і місцем розташування та харчуванням. «Пріоритет під час проведення занять відданий керівникам, які безпосередньо пройшли бойові дії в зоні АТО, також залучаються офіцери військових комісаріатів, які мають відповідний досвід», - зауважив Геннадій Долгашов.

Варто відзначити, що такі командно-штабні навчання проводяться у 18 регіонах України. По їх завершенню усі військовозобов'язані повернуться до місць проживання.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На оперативній нараді ...
Наступна новина: Микола Романюк звернувся до ...

КОМЕНТАРІ