Чернігів: Актуально: платникам податку на нерухоме майно

Чернігів: Актуально: платникам податку на нерухоме майно

10.06.15 14:35 0 539
Цього року зміни в оподаткуванні торкнулися майже всіх місцевих податків. Не виключенням є і податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У поточному році платитимуть податок лише громадяни, які мали об'єкти житлової нерухомості протягом минулого 2014 року: за I квартал сплачуватимуть ті, у кого є перевищення житлової площі об'єкта оподаткування, а з II кварталу до закінчення року - із розрахунку з загальної площі.

Нагадаємо, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов'язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою чи квартирами загальною площею понад 120 і будинком/будинками, загальна площа яких перевищує 250 м², або різними видами нерухомості (квартирою та будинком) загальна площа, яких сумарно перевищує 370 м². Ставки податку на нерухоме майно встановлені Чернігівською міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр загальної площі об'єкта житлової нерухомості:

- для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв.м., та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв.м., ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв.м., та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв.м., ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Податок сплачується громадянами протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. Відповідно до вимог Податкового кодексу, такі повідомлення мають бути вручені до 1 липня поточного року.

У разі виникнення запитань звертатися за тел.: 65-28-80 або до податкової міста за адресою: вул. Кирпоноса, 28, каб.4.

За повідомленням ДПІ у м. Чернігові
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ