Чернівці: Тіньова зарплата прирікає на злидні в старості

Чернівці: Тіньова зарплата прирікає на злидні в старості

11.06.15 13:18 0 541
Негативні наслідки прихованого працевлаштування громадяни, як правило, відчувають на собі, звертаючись за оформленням пенсії. Це та категорія найманих працівників, які не переймались, у який спосіб вони отримують заробітну плату.

А ще неофіційно наймані працівники пожинають наслідки «конвертизованої» зарплати у випадках серйозного захворювання, або ж вагітності та пологів. Немає жодних законодавчих підстав змусити, наприклад, підприємця виплачувати лікарняні, допомогу по вагітності та пологах, інші соціальні виплати. А якщо виробнича травма чи ще гірше -нещасний випадок на виробництві, претензій висувати офіційно нікому. Тож громадяни, отримавши позитивну відповідь працедавця щодо працевлаштування, не повинні радіти лише цьому, а їм необхідно, насамперед, потурбуватися про дотримання вимог трудового законодавства. Працівник, отримуючи неофіційну заробітну плату, повністю беззахисний перед роботодавцем, адже домовленість про її розмір жодним чином не зафіксовано.

Звернувшись за захистом своїх прав, наприклад, до суду, працівник не матиме людних доказів підтвердження реального розміру свого заробітку. Нелегалам не варто сподіватись на забезпечену старість. Якщо за найманого працівника сплачено страхові внески до Пенсійного фонду у розмірі, меншому, ніж мінімальний страховий внесок (тобто менше, ніж із мінімальної заробітної плати), страховий стаж буде рахуватися пропорційно. А про заробіток, який враховуватиметься для призначення пенсії, і мови немає. Він буде мізерним, а, отже, буде мізерним і коефіцієнт заробітку та розмір пенсії. Для матеріального забезпечення власної старості кожен з нас повинен вимагати від своїх роботодавців законного права на соціальний захист. І головне – це необхідно робити вчасно. За довідковою інформацією звертатись : вул. Головна,205 т. 7-45-31, скайп, (адреса: еdune_vikno)

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку триває ремонт ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ