Міжнародний аеропорт «Чернівці» працює та приймає літаки коду 3С і вище

Міжнародний аеропорт «Чернівці» працює та приймає літаки коду 3С і вище

11.06.15 14:11 0 526
Офіційну процедуру сертифікації, що визначає відповідність аеродромів установленим вимогам, їх здатність забезпечити безпеку польотів, пройшов Міжнародний аеропорт «Чернівці». Виданий сертифікат діятиме до 30 березня 2018 року.

Сертифікат засвідчує, що аеродром у Чернівцях відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію, має клас(код) В(4С), придатний до експлуатації цілий рік вдень та вночі, обладнаний спеціальними посадковими системами і здатний до експлуатації повітряних суден індексу 4 (коду 3С) та більше 3С (за рішенням авіакомпанії при погодженні з експлуатантом аеропорту) .

Рівень необхідного пожежного захисту аеродрому має 6 категорію. Стан авіаційної безпеки Міжнародного аеропорту «Чернівці» дозволяє також здійснювати вантажні перевезення.

КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» завершує виконання заходів для отримання сертифікату на право здійснювати заправку повітряних суден паливно-мастильними матеріалами, що розширить коло послуг підприємства.

З початку року Міжнародний аеропорт «Чернівці» прийняв 52 рейси, з яких 23 міжнародних, що дозволило підприємству заробити 670 тисяч гривень. Наразі тривають перемовини з авіаперевізниками щодо здійснення у Чернівці чартерних та регулярних авіарейсів, як пасажирських, так і вантажних.

За клопотанням міського голови Олексія Каспрука Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Верховної Ради звернувся до Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського з проханням посприяти у залученні авіаперевізників до здійснення з КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» чартерних та регулярних рейсів з метою забезпечення стабільної роботи цього підприємства, ліквідації наявної заборгованості по зарплаті його працівникам, поліпшення транспортного сполучення та підвищення туристичної і інвестиційної привабливості Чернівців і Буковини.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині однорічний ...
Наступна новина: На Хмельниччині Михайло ...

КОМЕНТАРІ