Практичні кроки щодо переходу Вінницької області з аналогового до цифрового мовлення (+фото)

Практичні кроки щодо переходу Вінницької області з аналогового до цифрового мовлення (+фото)

11.06.15 13:27 0 574
Проблемні аспекти, що стосуються переходу телебачення в Україні в цілому і на Вінниччині зокрема на цифровий формат, розглядались на нараді, яку проводив в обласній державній адміністрації заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«В зв'язку з тим, що Вінницька область потрапила до другого етапу відключення аналогового мовлення, який має розпочатись з грудня 2015 року, виникла необхідність створення регіональної робочої групи для вирішення проблемних питань реалізації в області програми впровадження цифрового телебачення,- повідомив Ігор Івасюк. - Згідно розпорядження голови ОДА Валерія Коровія від 8 червня 2015 року № 339, до регіональної робочої групи увійшли фахівці галузі, керівники телерадіокомпаній, представники обласних державних телерадіоорганізацій».

Основними завданнями таких груп має стати вирішення комплексу питань з підготовки відключення аналогового мовлення, його узгодження, визначення параметрів програми допомоги незахищеним верствам населення, координація роботи зі ЗМІ.

Про технічні та соціальні аспекти впровадження на теренах Вінниччини цифрового телебачення доповідали: Вадим Мазурик - представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області, Володимир Артюх - начальник Подільської філії Українського Державного центру радіочастот, Сергій Півнєв - директор Вінницької філії концерну РРТ.

«Найважливіше при переході з аналогового на цифрове мовлення – це забезпечити максимальне покриття території області цифровим сигналом і вирішити питання забезпечення населення цифровими тюнерами,- відзначив Вадим Мазурик. – Судячи з усього, необхідно буде розмістити додаткові передавачі, а також налагодити систему сервісного обслуговування обладнання для прийому цифрового сигналу».

Підсумовуючи засідання, голова регіональної робочої групи Ігор Івасюк дав доручення відповідальним особам в тижневий термін розробити календарний план заходів з підготовки до припинення в області аналогового телемовлення та переходу на цифровий формат.

«Наша мета проста і зрозуміла: ми повинні забезпечити доступ цифрових каналів до свого глядача і зберегти соціальний спокій на території області»,- підкреслив він.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ