«Літо-2015» – особливості оздоровчої кампанії на Вінниччині (+фото)

«Літо-2015» – особливості оздоровчої кампанії на Вінниччині (+фото)

11.06.15 13:16 0 489
Цьогоріч у літніх таборах і санаторіях планують оздоровити понад 86 тисяч дітей Вінниччини. Про це під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, повідомила заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна. За її словами, на фінансування оздоровчої кампанії, попри непросту ситуації, з обласного бюджету у 2015 році виділено 6,5 млн. грн., що на 2 мільйони більше у порівнянні з минулим роком. Також на літній відпочинок дітей виділено майже 9 мільйонів гривень з місцевих бюджетів.

«За оперативними даними із бюджетів районних, міських, сільських та селищних рад на зазначені вище заходи виділено менше на 5,1 млн грн.. Однак, головою облдержадміністрації поставлено завдання тим районам, які виділили менше коштів ніж торік, знайти додаткові ресурси, для того, щоб оздоровити ту кількість дітей, яка була у 2014 році» – наголосила Наталя Заболотна.

Водночас, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації зауважила, що ресурсне забезпечення оздоровчої кампанії варто розглядати не лише в рамках виділення бюджетних коштів. А також в площині залучення позабюджетного фінансування, налагодження взаємодії із благодійними, релігійними та громадськими організаціями, співпраці із закордонними партнерами, зокрема районами, містами та селами побратимами в частині оздоровлення дітей за кордоном.

Прикладом такої співпраці, посадовець назвала проведення двох наметових таборів громадськими організаціями за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

«4-8 липня молодіжна організація «Станиця Вінниця Пласту - Національної скаутської організації України» проведе п'ятий дитячо- молодіжний наметовий ФОРУМ «Берег ріки», який відбуватиметься поблизу с. Шолудьки з метою патріотичного виховання молоді шляхом посилення лідерського потенціалу, формування навичок життя в природі, розвитку екологічного мислення та краєзнавчої обізнаності молоді, що проживає на території Вінниччини. Табір охопить 55 дітей та молодих людей. В свою чергу, громадська правозахисна організація «Джерело надії» 18-22 липня проведе другий молодіжний наметовий табір «Вперед і вгору 2015». Учасниками табору будуть 15 дітей з родин внутрішньо переміщених осіб. Програма табору передбачає психологічну, мистецьку, спортивну та краєзнавчу складову. З обласного бюджету на ці заходи заплановано 27 тисяч гривень» – розповіла Наталя Заболотна.

Також вона додала, що в організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку активну участь беруть релігійні організації області, які цього річ планують оздоровити близько 2 000 дітей. Найбільша кількість дітей краю буде оздоровлена релігійними громадами Християн Віри Євангелівської, Українською православною церквою, Адвентисти сьомого дня.

До речі, протягом літньої оздоровчої кампанії «Мобільними консультативними пунктами соціальної роботи» центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді області здійснюються відвідування як стаціонарних, так і пришкільних оздоровчих таборів.

«Основна їх мета — це здійснення профілактично-просвітницької роботи, спрямованої на популяризацію здорового способу життя, запобігання соціально небезпечних хвороб, шкідливих звичок тощо серед дітей та підлітків, які проходять оздоровлення» – зазначила Наталя Заболотна.

Також, за її словами, вагомою складовою літнього оздоровлення є проведення фізкультурно-оздоровчих заходів серед дітей та молоді за місцем проживання, у місцях відпочинку населення, літніх оздоровчих та пришкільних таборах.

«Так, Вінницьким обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» спільно з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та обласним відділенням НОКу України розроблена низка фізкультурно-оздоровчих заходів під загальною назвою «Олімпійське літо». Протягом червня такі заходи відбудуться у 20 пришкільних таборах м. Вінниці та 5 стаціонарних закладах оздоровлення. У м. Вінниці протягом липня на території водно-веслувальної бази СДЮШОР ім. Ю. Рябчинської планується проведення заходів з навчання плаванню дітей молодшого шкільного віку в рамках Всеукраїнських заходів «Школи плавання» – розповіла Наталя Заболотна.

Цьогорічною новинкою оздоровлення стане проведення серед молоді Студентського туристичного фестивалю серед команд ВНЗ І-ІУ акредитації. Захід, який вперше проходитиме на Вінниччині, заплановано на 20-21 червня. За словами заступника начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталі Заболотної, у 2015 році буде відновлено роботу щорічного обласного молодіжного форуму. Так, юнаки та дівчата з усіх районів області з 24 по 28 червня зберються на п'ятиденний обласний молодіжний табір-форум, який цього разу матиме назву «Молодь Вінниччини – інвестиція в майбутнє».











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку триває ремонт ...

КОМЕНТАРІ