Львівщина: на Стрийщині свободівці впорядкували могилу вояків УПА

Львівщина: на Стрийщині свободівці впорядкували могилу вояків УПА

11.06.15 13:39 0 571
Стрийські свободівці разом із побратими зі Стрийської третьої сотні Cамооборони Майдану впорядкували могилу вояків УПА на хуторі Береги, де поховані 24 повстанці. Про це повідомив голова Стрийської районної організації ВО "Свобода", боєць Нацгвардії Мар'ян Берездецький.

Націоналіст розповів, що кожного року 25 травня мешканці Стрийщини вшановували героїв на хуторі Береги, однак останнім часом влада це свято постійно переносила. "Коли ж цього року я приїхав зі Сходу, і ми з побратимами відвідали місце поховання, то були вражені – трава вище голови, тобто повний занепад святині районного значення, найбільшого поховання на Стрийщині. З боку місцевої влади це вже верх цинізму та байдужості", – зазначив боєць Нацгвардії.

Стрийські свободівці разом із побратимами зі Стрийської третьої сотні Cамооборони Майдану організували спецтехніку та покосили траву на території, покрасили хрест на могилі, встановили лавки для сидіння.

"Прибрали могилу, бо розуміємо, як важливо пам'ятати і шанувати тих, хто колись загинув за волю українського народу", – зазначив Мар'ян Берездецький.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ