У Рівненській області екскурсія відкрила таїнства ковальства

У Рівненській області екскурсія відкрила таїнства ковальства

11.06.15 14:12 0 520
Ковальство – одне з унікальних ремесел, популярність якого набирає все більших обертів. У цьому пересвідчуються в Гощанському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ, де навчають ковальства. Щоб показати безробітним професію зблизька, фахівці Рівненського районного центру зайнятості організували їм цікаву і пізнавальну екскурсію.

Хоча ковальські вироби мають дуже великий попит, та офіційно навчитися цьому ремеслу майже ніде. Тому екскурсійна пропозиція служби зайнятості стала справжнім подарунком для тих, хто хотів би навчитися ручному куванню. До того ж, майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Сергій Торуля, не обмежується суто навчальними планами і програмами.

Саме тому фахівці Рівненського районного центру зайнятості організували та провели професіографічну екскурсію для безробітних. Пан Сергій розповів про історію ковальства та його традиції, досягнення випускників, теоретичну і практичну підготовку слухачів.

Учасники екскурсії детально ознайомилися з виробничим процесом виготовлення ковальських виробів. Їм продемонстрували роботу верстатів для художньої обробки металу, розповіли про те, які операції виконує те чи інше обладнання, показали сучасну кузню. А в лабораторії майстерні відвідувачі оглянули ковальські вироби, виготовлені слухачами під час навчання.

У процесі навчання кожна з груп бере участь, як мінімум, в одному з ковальських фестивалів, де слухачі знайомляться з видатними ковалями сучасності. «Можливість знайомитися з видатними майстрами справи – велике благо для початківців», – вважає Сергій Торуля. Це – один із методів його педагогічної роботи. Адже велике значення мають не лише професійні навички, але й залучення молодих ковалів до професійного середовища майстрів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ